Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Disse outsourcing-virksomheder vinder de helt store kontrakter

Der sker ting og sager på outsourcing-markedet, hvor der er hård konkurrence om de største kontrakter.

Indiske leverandører af sourcing-ydelser har gyldne tider. IDC skriver i en ny analyse, at de indiske outsourcing-giganter fra 2012 til 2014 nuppede hver fjerde af de 100 største outsourcing-aftaler på globalt plan.

Samtidig har især de største outsourcing-virksomheder medvind, da de fem største på markedet i 2014 fik over halvdelen af de 100 største kontrakter - det var kun 43 procent i 2013.

Af IDC-opgørelsen fremgår det også, hvilke leverandører, der spiser den største del af kagen, når man ser på de 100 største kontrakter på outsourcing-markedet (2013-tal).

Her er IBM stadig størst med en omsætning på 13,8 milliarder dollars, omkring 93 milliarder kroner efter dagens valutakurs, mens selskaber som CGI, Cognizant, Capgemini og Wipro også er blandt de fem største.

Selvom det altså stadig er en amerikanske kæmpe som IBM, der fører an med de helt store outsouring-kontrakter, er det især tendensen på markedet, IDC hæfter sig ved:

"Indien-baserede outsourcing-virksomheder gør signifikante indhug i de 100 største globale outsourcing-aftaler," udtaler IDC-analytiker David Tapper.

IDC mener, at de indiske virksomheders fremmarch skyldes blandt andet, at de effektivt udnytter offshore-forretningsmodellen og inkorporerer nye metoder til levering af services som hosting og cloud.

IDC skriver også, at det, at de "... investerer i transformations-områder som analytics, social media og mobility og forbedrer lokale, strategiske kompetencer og ressourcer har gjort de indiske outsourcing-virksomheder i stand til effektivt at konkurrere med veletablerede konkurrenter i outsourcing-industrien om de største outsourcing-kontrakter."

Også høj tilfredshed hos kunderne

Kundetilfredsheden med de indiske leverandører er i øvrigt høj.

En outsourcing-undersøgelse, som PA har udført, hvor 320 kunder i Norden har evalueret flere end 1.000 it-outsourcing-kontrakter, viser eksempelvis, at fire ud af de fem bedste i undersøgelsen er indiske virksomheder.

Hele outsourcing-markedet er under forandring i disse år, hvor virksomheder som CSC og IBM bliver udfordret af nye spillere.

For kunderne giver den intense konkurrence den fordel, at der kommer et prispres på alle de multinationale outsourcing-virksomheder.

ISG Research har estimeret, at der over de næste to år vil blive forhandlet outsourcing-kontrakter for over 700 milliarder kroner - og eksperter har i den forbindelse peget på, at både konkurrencesitationen og teknologiske fremskridt giver gode muligheder for at forhandle fornuftige kontrakter på plads.

Læs også:

Outsourcing er stadig et kæmpe hit i Danmark - og de globale leverandører har fået fat

Priskrigen på it-outsourcing raser: Derfor får du mere for pengene

Danske it-opgaver strømmer til Indien: Derfor foretrækker danske firmaer de indiske leverandører




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere