Artikel top billede

Conscias direktør Mogens Bransholm har nu kapitalfonden Axcel i ryggen, når han skal realisere sine ambitiøse vækstplaner. (Foto: Michael Altschul)

Kapitalfond bliver hovedaktionær i Conscia - lægger mere end halv milliard kroner for fuld kontrol

Kapitalfonden Axcel overtager aktiemajoriteten i den danske netværks- og mobility-virksomhed Conscia.

Det bliver kapitalfonden Axcel, der skal sætte penge og handling bag de ambitiøse ekspansionsplaner i den netværks-, mobility- og sikkerhedsforhandleren Conscia.

Axcel har netop overtaget 80 procent af aktierne i Conscia. Sælger er dels det ATP-ejede Via Venture Partner, som hidtil har ejet omkring en tredjedel af Conscias aktier. Derudover sælger en række af Conscias ledende medarbejdere ud af deres aktier, men beholder dog tilsammen de resterende 20 procent af ejerskabet.

Parterne oplyser ikke salgsprisen, men partner i Axcel, Christian Bamberger Bro, bekræfter overfor Computerworld, at prisen ligger på den gode side af en halv milliard kroner.

Store vækstrater

Conscia har de seneste år præsteret tocifrede vækstrater og havde i sit seneste regnskab en omsætning på 550 millioner kroner og et overskud på 50 millioner kroner.

Ambitionerne rækker dog ifølge direktør og medejer i Conscia, Mogens Bransholm, meget videre.

Inden for de næste fem år er målet at runde en milliard i omsætning.

Det skal dels ske gennem vækst på det danske marked, men også gennem opkøb i udlandet - fortrinsvis i Skandinavien.

"Vi vil gerne eksportere vores løsninger i samarbejde med virksomheder, som ligner det vi selv var for to-tre år siden. Vi har et mål om at runde en milliard i omsætning indenfor de næste fem år, men oven i skulle der gerne vise sig yderligere ekspansionsmuligheder, og der kigger vi efter internationale virksomheder," siger Mogens Bransholm, som bakkes op af Christian Bamberger Bro:

"Med vores indtræden (i Conscias ejerkreds, red.) kunne der godt komme et bredere fokus i forhold tilat hvor vi skal ekspandere. Nu har vi ro til at udvikle virksomheden de næste fem år. Det gør, at Conscia stadig vil være i stand til at tiltrække de dygtige medarbejdere, der er nødvendige for at kunne vokse så meget som vi ønsker," siger Christian Bamberger Bro.

Conscia står stærkt på markedet for netværksløsninger, mobility, sikkerhed og datacenterudelser og har en række store kunder blandt både store private virksomheder og i den offentlige sektor.

Conscia har så sent som i januar købt en mindre svenske virksomhed.

Udover Conscia ejer Axcel også to andre danske it-virksomheder - nemlig EG og Silkeborg Data.

Læs også:

Fokus på it-sikkerhed kan være en guldgrube - men langt fra alle hiver gevinsten hjem

Hædret virksomhed sluger lille dansk it-specialist




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere