Artikel top billede

Jysk it-firma satser på nyt økonomisystem: "Microsofts produkter er i en anden prisklasse"

Mangeårig Microsoft-partner står bag nyt selskab, som vil distribuere og hoste løsninger fra en ny Microsoft-konkurrent.

Trods mange års troskab over for Microsofts klassiske økonomisystem, C5, lægger ejerne bag det jyske it-firma Concept Data i Herning nu både kræfter og penge i at promovere det konkurrerende amerikanske produkt, Aplicor.

I begyndelsen af denne måned stiftede Concept Datas ejere selskabet Aplicor Distribution Denmark, som udover at stå for levering af Aplicors software også vil tilbyde at hoste det cloud-baserede system for kunderne.

Concept Data har indenfor det seneste år taget fat på at sælge økonomisystemer fra både e-conomic og Aplicor - produkter, som især på markedet for mindre og mellemstore kunder ligger i stærk konkurrence med netop Microsoft.

Læs også: Faneflugt blandt Microsoft-partnere: Fylder hylderne med Microsoft-rivalers produkter

Går skridtet videre

Direktør og medejer i Concept Data, Kristian Klintebæk, ser ikke det nye initiativ som en udfordring af Microsoft. Han understreger, at man fortsætter partnerskabet med Microsoft.

"Det her ændrer ikke på Concept Datas forretning, hvor vi har Microsofts C5 og NAV stående på hylderne på hylderne sammen med Aplicor og e-conomic," siger Kristian Klintebæk.

"Men Microsofts produkter er i en helt anden prisklasse, og med Aplicor og e-conomic har især mindre kunder adgang til produkter, som er enklere og billigere end det, som Microsoft tilbyder," siger han.

Direktør for den nystartede Aplicor-distributør er Lars Kirkeby, som også er med i ejerkredsen bag Concept Data.

"Jeg er selvfølgelig interesseret i, at mit firma får noget at lave, og at der kommer god trafik fra Aplicors forhandlere og slutkunder i det nye datacenter. Om det så udfordrer Microsoft, vil jeg ikke gøre mig klog på," siger han.

En fjer i hatten for Aplicor

Alliancen med Concept Data er en stor fjer i hatten for Aplicor, som nu kan trække på den jyske forhandlers mange års erfaring med at sælge Microsofts økonomisystemer til danske kunder.

Morten Nielsen, der er Aplicors globale chef for forretningsudvikling, fortæller til Computerworld, at partnerskabet med det nystartede selskab er en del af Aplicors strategi for at få et stærkere fodfæste på markedet.

"Concept Data er en dygtig hostingpartner, der ved noget om ERP. Det er den overvejelse, vi har gjort os, da vi valgte dem. Og vi håber selvfølgelig, at det vil få flere forhandlere til at se til vores side," siger Morten Nielsen, der understreger, at Aplicor ikke er direkte involveret i Aplicor Distribution.

Aplicor har det seneste års tid rekrutteret forhandlere, og er ifølge Morten Nielsen oppe på mere end 20 forhandlere i Danmark, hvoraf en del i forvejen sælger ERP-systemer fra Microsoft og norske Visma.

Læs også:

Damgaard-veteraner vil udfordre Microsoft

Microsoft-partner om faneflugt: Microsofts ERP-systemer er for avancerede og for dyre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere