Artikel top billede

Damgaard-veteraner vil udfordre Microsoft

Danskudviklet ERP-system vil tage kampen op med Microsoft. Flere Microsoft-forhandlere har allerede et godt øje til det nye produkt, som kan blive en seriøs udfordrer for Microsofts egen danske klassiker, C5.

Efter at Microsoft sidste efterår skiftede teknologisk motor i den danske it-klassiker C5, er et par af veteranerne fra det Damgaard Data, som i sin tid var med til at udvikle netop C5, klar til at udfordre softwaregiganten med et nyt danskudviklet og cloudbaseret ERP-system.

De to udfordrere er John Holdt og Morten Nielsen, der sammen med en amerikansk ejer - det Florida-baserede softwarefirma Aplicor - nu er gået i gang med at rekruttere forhandlere.

I tråd med Damgaards klassiske indirekte salgsmodel skal forhandlerne stå for salg og markedsføring af det nye produkt Aplicor 3C, som ud over ERP og CRM også indeholder et webshop-modul.

Partnerskabet med den amerikanske ejer kom i stand kort før nytår, efter at de to danskere í nogle år havde arbejdet med udvikling af deres eget produkt, Aesiras, som nu er gjort til en del af en samlet pakke fra Aplicor.

Det skete ifølge Morten Nielsen for at få nogle brede finansielle og forretningsmæssige skuldre til at bære det nye økonomisystem ud til slutkunderne.

"Vi har gennem en årrække udviklet på en cloudbaseret ERP-løsning, som er designet fra bunden med mulighed for dataadgang på tværs af enheder - pc'er, Macs, tablets og smartphones. I december blev vi enige med Aplicor, og en sammenlægning er nu på plads. John Holdt er nu den øverste udviklingschef i det amerikanske firma, og jeg selv har ansvaret for al forretningsudvikling i EMEA-regionen," fortæller Morten Nielsen, der i Aplicor har titel som vicepresident.

Han lægger ikke skjul på, at Aplicor især på det danske marked ser sig selv som udfordrer af Microsofts dominerende rolle. Morten Nielsen peger direkte på Microsofts nye version af C5 som en væsentlig forklaring på forhandlernes interesse for alternativer til Microsoft.

"Microsoft er tæt på at have et monopol på ERP i den danske forhandlerkanal, som det kunne være interessant at rykke ved. Og forhandlerne er meget låst og bekymrede for, hvad de skal gøre, når Microsoft ikke har en naturlig afløser til den udgående version af C5," siger han.

Imponerede forhandlere

"Vores produkt er en hjælp til de små og mellemstore forhandlere, som stadig gerne vil være med til at sælge ERP-systemer til små og mellemstore kunder. Mange forhandlere tænker på, hvordan livet bliver efter C5, så vores timing er helt rigtig. Og vi taler allerede med en stribe eksisterende C5-forhandlere, som lige nu tæller på knapperne i forhold til, om de tør satse på to heste," siger Morten Nielsen.

Herhjemme har Aplicor allerede allieret sig med forhandleren RedOffice i Holbæk, der tidligere har forhandlet netop C5, men som altså nu satser fuldt på at få sine gamle kunder flyttet til Aplicors platform.

Men også nuværende Microsoft-forhandlere har ifølge Morten Nielsen vist interesse for Aplicors- produkt.

Frygten for at nedkalde softwaregigantens vrede gør dog, at de færreste Microsoft-forhandlere har lyst til at tale højt om et eventuelt sidespring med Aplicor.

En mangeårig C5-forhandler lægger dog ikke skjul på, at han er imponeret over de løsninger, som Aplicor præsenterer.

"Hvis de kommer ordentligt i gang, er det bestemt nogen, jeg tror, vi kommer til at høre mere til," siger forhandleren til Computerworld.

Aplicors ERP-system er som udgangspunkt en cloud-løsning, der er bygget på teknologien fra Microsofts SQL-database. Systemet kan ifølge Morten Nielsen ligesom Microsofts C5 tilrettes til den enkelte kundes specifikke behov.

Aplicor har desuden udviklet et konverteringsværktøj, så forhandlere kan migrere data fra eksisterende C5-installationer til Aplicors platform.

Læs også:

Massivt pres tvinger Microsoft til at skifte kurs i Danmark

E-conomic jubler: Nu snupper vi Microsofts kunder

Ny C5 skaber jubel blandt toppartnere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere