Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sikkerhedskæmpe køber dansk it-selskab for 112 millioner kroner

Den finske sikkerheds-gigant F-Secure køber det danske sikkerhedsselskab nSense for 112 millioner kroner. De to stiftere af det danske selskab står til at indkassere en klækkelig sum.

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure køber det danske it-selskab nSense med omkring 70 ansatte fordelt på kontorer i Finland, Polen og Norge.

F-Secure betaler 82 millioner kontant samt for 30 millioner kroner F-Secure-aktier for det danske selskab, der har stifterne Jens Thonke og Joakim Sandström som stor-aktionærer.

Ni medarbejdere ejer desuden aktier i selskabet.

Det danske selskab kom i 2014 ud med et overskud på knap 2,4 millioner kroner efter skat, mens resultatet i 2013 landede på knap 1,6 millioner kroner efter skat.

Yderligere vækst

Børsnoterede F-Secure har mere end 1.000 medarbejdere og er blandt de helt store sikkerheds-spillere med kontorer i 25 lande og en omsætning på mere end 1,1 milliarder kroner om året.

Ifølge selskabet skal købet af nSense være med til at bane vejen for yderligere vækst på det europæiske marked, ligesom ikke mindst er nSenses medarbejdere er attraktive for det finske selskab.

"Det, at tilføje deres ekspertise til vores, giver os mulighed for at udvikle nye sikkerhedsprodukter og tjenester," lyder det fra F-Secures topchef, Christian Frederikson i en udsendt meddelelse.

Den danske direktør for nSense, Jens Thonke, meddeler, at nSense, der blandt andet står bag scannings-løsningen Karhu samt en ret omfattende konsulent- og rådgivningsvirksomhed, med opkøbet vil få mulighed for at ekspandere meget hurtigere til nye markeder.

"Vi har arbejdet med F-Secure i lang tid og kender hinanden godt. Vi bliver en del af et fællesskab, hvor vi deler en passion for sikkerhed og digital frihed," skriver han i meddelelsen.

Område i fremgang

Sikkerhedsområdet er for alvor kommet i højsædet i den senere tid.

Det skyldes dels, at virksomhedernes it-løsninger smelter mere og mere sammen og dels, at hackerne bliver mere og mere professionelle.

Det kan du læse mere om her: Hackerne kommer - og du kan (næsten) intet gøre

Det har endnu ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Jens Thonke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere