Artikel top billede

Mobilselskabet 3 vil have danske konkurrenters kunder efter fusion: "Ellers kan vi ikke konkurrere"

Mobilselskabet 3 forlanger, at myndighederne kompenserer med konkurrenternes kunder, hvis Telia og Telenor fusionerer. Ellers mister selskabet totalt konkurrencekraften i Danmark, mener topchef.

Danske telekunder skal overflyttes til mobilselskabet 3 i forbindelse med den kommende fusion af Telenor og Telia. Ellers mister 3 sin konkurrencekraft på det danske marked.

Sådan lyder budskabet fra topchefen for 3, Canning Fok, i Børsen.

Ifølge ham sidder 3 med en markedsandel på blot 13 procent på det danske marked efter fusionen, mens de to øvrige spillere, det fusionerede Telia/Telenor samt TDC, vil dele resten.

Det betyder, at 3 investerings-pres alt andet lige vil blive betydeligt større end de to rivalers, fordi de har flere kunder og større omsætning, mens investeringskravene vil være nogenlunde de samme.

"Hvordan vil myndighederne sikre, at vi stadig vil have mulighed for at kunne drive forretning? De bør overdrage netværk og mobilkunder til os som en del af fusionen. Vi bør ikke være efterladt med 13, men bør i stedet have 25 procent. Vi skal have kritisk masse i relation til at kunne forrente vores investeringer. Vi skal kunne slås på lige vilkår," siger Canning Fok til Børsen.

Han mener derfor, at de øvrige teleselskaber 'skal overføre kunder til os. Det bør være en rimelig del af denne aftale.'

Fusionen mellem Telia og Telenor ligger for tiden hos EU's konkurrencemyndigheder, og det vil i givet fald være her, at beslutningen om en mulig overflytning af dele af Telia/Telenors forretning skal tages.

Telia og Telenor offentliggjiorde i december planerne om en sammensmeltning af de to selskaber, som tilsammen omsætter for mere end ni milliarder kroner i Danmark.

Det skete efter længere tids pres på det danske marked, hvor det i et stykke tid havde ligget i kortene, at der skulle ske noget på et marked med mindst ét teleselskab for meget.

Det kan du læse mere om her: TDC, Telia, Telenor og 3: Nu er de fire - men snart kun tre

Den pressede situation på det danske telemarked blev for nylig dokumenteret i en rapport fra Erhvervsstyrelsen:

Her fremgår det, at den danske telebranchns samlede omsætning fra fastnettelefoni, mobiltelefoni, mobilt bredbånd, internet, kabel-tv, udlejning af infrastruktur og de øvrige aktiviteter er faldet fra 39,5 milliarder kroner i 2011 til 34,8 milliarder kroner i 2013.

Læs også:

Konsekvens af Telia-Telenor-fusion: Slut med vildt pris-ræs på dansk telemarked

Telia og Telenor smelter sammen til ét selskab i Danmark

Teleselskabet 3 har fundet vækst-formlen: Nu vælter pengene ind

Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC

Derfor kan en tele-fusion føre til højere mobilpriser for kunderne

Priserne styrtdykker: Hvordan skal telebranchen overhovedet overleve?

TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere