Artikel top billede

Ny funktion i iOS 9: Vil slette apps for at skaffe plads til sig selv på fyldte telefoner

Ny funktion i det nye iOS 9 vil automatisk slette apps for at skaffe plads til opdateringer.

En ny funktion i det kommende iOS 9 vil slette apps på din iPhone og iPad-tablet-computer, hvis ikke der er plads nok på maskinerne til installere opdateringen.

Med den nye funktion vil brugerne i tilfælde af pladsmangel blive spurgt om, hvorvidt de ønsker at fjerne apps. Dernæst vil funktionen selv identificere de apps, som skal slettes for at skaffe plads nok.

Sletningen bliver imidlertid kun midlertidig, da funktionen vil sørge for automatisk at geninstallere de slettede apps, når først opdateringen er på plads.

Mange iOS-brugere bøvler med nærmest kronisk pladsmangel på deres maskiner.

Problemet er ikke blevet mindre af, at Apple for et halvt år siden for første gang udvidede maksimal-størrelsen på apps.

Det kan du læse mere om her: Apple giver plads til kæmpe-apps - mange iPad- og iPhone-ejer vil kunne få pladsproblemer.

Apple blev sidste efterår mødt med kritik over, at det dengang nye iOS 8 var så pladskrævende, at folk var nødt til at fjerne apps i stor stil for at få plads til opgraderingen.

Det kan du læse mere om her: Apple til iPhone- og iPad-brugere: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8.

Siden blev Apple sagsøgt af to utilfredse brugere over det, som de betegnede som 'falske storage-løfter.'

De mente, at det var lodret løgn, når Apple bedyrede, at deres 16GB iPhone kunne lagre 16GB, da alene iOS 8 fyldte op til 6,9GB på telefonen.

Alt dette skal den nye feature i iOS 9 sætte en stopper for.
Først og fremmest har Apple reduceret behovet for ledig plads på iPhone og iPads, der skal have iOS 9 installeret, betydeligt.

Det samlede behov ligger nu på 1,8 GB plads.

Bliver behandlet forskelligt

Hertil kommer, at Apple har lanceret et udviklingsværktøj, der hedder 'App Thinning,' som tredjeparts-udvikle kan anvende til at optimere app-installationen og håndtere den ledige plads på de enkelte telefoner.

Programmet vil for eksempel sørge for, at en iPhone på 16GB bliver håndteret anderledes end en iPhone på 128 GB.

Med den nye delete-funktion vil brugeren i tilfælde af pladsmangel modtage en besked, hvor det fremgår, at telefonen automatisk vil slette nogle apps på midlertidig basis.

"Alle slettede apps vil automatisk blive gendannet, når opdateringen er komplet," står der i beskeden.

Det skyldes, at de typiske opdateringer faktisk fylder en del mere under installeringen end bagefter, hvor der altså dermed igen bliver plads ledig.

Dette skyldes, at filerne typisk bliver distribueret i komprimeret form, hvor filerne altså skal pakkes ud i telefonernes hukommelse, inden de kan installeres.

Apple har endnu ikke meddelt, hvornår præcist iOS 9 bliver lanceret, men det kommer efter alt at dømme til at ske engang i efteråret.

De seneste tre år har Apple således udsendt et nyt iOS på den onsdag, der ligger tættest på midten af september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere