Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Apple sagsøgt: iPhone- og iPad-brugere klager over falske storage-løfter

Det passer slet ikke, at iPhonen har 16 GB storage, selvom Apple reklamerer med det, mener to utilfredse Apple-brugere, der nu lægger sag an.

Mange iPhone-brugere har oplevet, at de de mangler tilgængelig storage, når nye iOS-opdateringer skal installeres.

Da Apple frigav iOS 8, krævede det eksempelvis op til 6,9 GB lagringsplads, hvis man ville opdatere iPhonen trådløst.

Nu er to iPhone- og iPad-ejere fra Florida blevet så utilfredse med Apples markedsføring af storage-kapaciteten, at de sagsøger selskabet, skriver The Verge.

I sagsanlægget, der kan læses i fuld længde her, forklarer de to mænd, at de iPhones og iPads med 16 GB, som de har købt, i virkeligheden har langt mindre plads end det, der blev reklameret med - og at storage-mængden i øvrigt skrumpede yderligere, da en iPhone 5S blev opgraderet fra iOS 7 til iOS 8.

I sagsanlægget fremgår det konkret, at op til 23,1 procent af den storage-mængde, der optræder i reklamerne, bliver slugt af styresystemet og derfor ikke er tilgængelig for brugeren til opbevaring af eksempelvis billeder, film og musik.

Helt almindelige brugere forventer ikke denne uoverensstemmelse imellem den kapacitet, der er reklamerret med, og den tilgængelige kapacitet, står der blandt andet.

"I realiteten er den kapacitet, der er reklameret med, ikke i nærheden af at være tilgængelig for slutbrugere. Uoverensstemmelsen imellem den markedsførte og den tilgængelige kapacitet er betydelig og større end enhver rimelig forventning."

Tjek din egen iPhone og iPad her

I sagsanlægget er der også en tabel med de konkrete udregninger af forskellen imellem den markedsførte og reelle storage-kapacitet på forskellige Apple-enheder med iOS 8.

Tabellen ses her:

Det er en velkendt problemstilling, at man skal tage den markedsførste storagekapacitet på smartphones og tablets med et gran salt - og det gælder ikke kun Apples produkter.

Eksempelvis har det tidligere været fremme, at Microsofts Surface Pro med 64 GB storage reelt kun giver brugerne 23 GB at boltre sig med, når operativsystemet og diverse Microsoft-apps er installeret.

På samme vis er en 128 GB Surface Pro reelt kun en 83 GB-udgave, når system-softwaren er installeret.

Læs også:

Apple til iPhone- og iPad-brugerne: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere