Artikel top billede

Apple sagsøgt: iPhone- og iPad-brugere klager over falske storage-løfter

Det passer slet ikke, at iPhonen har 16 GB storage, selvom Apple reklamerer med det, mener to utilfredse Apple-brugere, der nu lægger sag an.

Mange iPhone-brugere har oplevet, at de de mangler tilgængelig storage, når nye iOS-opdateringer skal installeres.

Da Apple frigav iOS 8, krævede det eksempelvis op til 6,9 GB lagringsplads, hvis man ville opdatere iPhonen trådløst.

Nu er to iPhone- og iPad-ejere fra Florida blevet så utilfredse med Apples markedsføring af storage-kapaciteten, at de sagsøger selskabet, skriver The Verge.

I sagsanlægget, der kan læses i fuld længde her, forklarer de to mænd, at de iPhones og iPads med 16 GB, som de har købt, i virkeligheden har langt mindre plads end det, der blev reklameret med - og at storage-mængden i øvrigt skrumpede yderligere, da en iPhone 5S blev opgraderet fra iOS 7 til iOS 8.

I sagsanlægget fremgår det konkret, at op til 23,1 procent af den storage-mængde, der optræder i reklamerne, bliver slugt af styresystemet og derfor ikke er tilgængelig for brugeren til opbevaring af eksempelvis billeder, film og musik.

Helt almindelige brugere forventer ikke denne uoverensstemmelse imellem den kapacitet, der er reklamerret med, og den tilgængelige kapacitet, står der blandt andet.

"I realiteten er den kapacitet, der er reklameret med, ikke i nærheden af at være tilgængelig for slutbrugere. Uoverensstemmelsen imellem den markedsførte og den tilgængelige kapacitet er betydelig og større end enhver rimelig forventning."

Tjek din egen iPhone og iPad her

I sagsanlægget er der også en tabel med de konkrete udregninger af forskellen imellem den markedsførte og reelle storage-kapacitet på forskellige Apple-enheder med iOS 8.

Tabellen ses her:

Det er en velkendt problemstilling, at man skal tage den markedsførste storagekapacitet på smartphones og tablets med et gran salt - og det gælder ikke kun Apples produkter.

Eksempelvis har det tidligere været fremme, at Microsofts Surface Pro med 64 GB storage reelt kun giver brugerne 23 GB at boltre sig med, når operativsystemet og diverse Microsoft-apps er installeret.

På samme vis er en 128 GB Surface Pro reelt kun en 83 GB-udgave, når system-softwaren er installeret.

Læs også:

Apple til iPhone- og iPad-brugerne: Fjern apps så der er plads til vores iOS 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere