Artikel top billede

Apple giver plads til kæmpe-apps - mange iPad- og iPhone-ejere vil kunne få pladsproblemer

Apple udvider for første gang nogensinde den maksimalt tilladte størrelse på apps til iPhone og iPad. Fremover må hver enkelt app være på helt op til fire gigabyte. Det kan føre til problemer for mange iPad- og iPhone-ejere.

Apple fordobler den maksimale størrelse på apps til iPad og iPhone, så apps fremover maksimalt må være på fire gigabyte.

Det er første gang, at Apple udvider den maksimale app-størrelse, siden App Store så dagens lys i 2008.

Beslutningen kan føre til langt mere funktions-mættede mobile apps.

Til gengæld vil mange iPad- og iPhone-brugere kunne komme til at opleve, at deres telefon eller iPad hurtigt bliver proppet til randen.

Der findes nemlig i dag mange iPads og iPhones med en maksimal lagerplads på i alt 16 GB inklusive styresystem og præ-installerede apps, der optager omkring tre gigabyte.

Eksempelvis iPhone 5c kommer endda i en udgave med blot otte gigabyte hukommelse, hvoraf iOS altså lægger beslag på de tre gigabyte.

Spil kræver plads

I dag har mange app-producenter lagt sig i selen for at skrive apps, der ikke optager meget plads.

For eksempel fylder Facebook-app'en blot 64,7MB, mens Instagram fylder blot 12,4MB.

Helt anderledes ser det ud, når det gælder de ofte grafik-tunge app-spil, som gerne vil bruge meget plads.

Det forventes, at det ikke mindst bliver spil-producenterne, der hurtigt kommer til at skrive spil, som vil balancere på det maksimale plads-forbrug på fire gigabyte.

De store apps vil kunne udnytte de hurtigere processorer og bedre skærme, som de senere generationer af iPhone og iPad er blevet udstyret med.

Apple frigav i september udviklingsværktøjet Metal, der er særligt udviklet til at indbygge avanceret grafik i iOS-apps.

Apple skriver i en blog post, at udviklerne med den nu fordoblede app-størrelse kan "levere en mere komplet og mættet bruger-oplevelse fra begyndelsen."

Læs også:

"Jeg har 145 apps på min telefon... men det er kun disse 12, som jeg gider bruge"

Denne super-simple programmerings-app vil herske over din smartphone og tablet

Så meget har Apple solgt apps for på App Store i 2014

Efter nye moms-regler: Nu stiger priserne i App Store og iTunes Store

Nye kode-værktøjer fra Apple: Sådan udvikler du apps til Apple Watch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere