Artikel top billede

Apple giver plads til kæmpe-apps - mange iPad- og iPhone-ejere vil kunne få pladsproblemer

Apple udvider for første gang nogensinde den maksimalt tilladte størrelse på apps til iPhone og iPad. Fremover må hver enkelt app være på helt op til fire gigabyte. Det kan føre til problemer for mange iPad- og iPhone-ejere.

Apple fordobler den maksimale størrelse på apps til iPad og iPhone, så apps fremover maksimalt må være på fire gigabyte.

Det er første gang, at Apple udvider den maksimale app-størrelse, siden App Store så dagens lys i 2008.

Beslutningen kan føre til langt mere funktions-mættede mobile apps.

Til gengæld vil mange iPad- og iPhone-brugere kunne komme til at opleve, at deres telefon eller iPad hurtigt bliver proppet til randen.

Der findes nemlig i dag mange iPads og iPhones med en maksimal lagerplads på i alt 16 GB inklusive styresystem og præ-installerede apps, der optager omkring tre gigabyte.

Eksempelvis iPhone 5c kommer endda i en udgave med blot otte gigabyte hukommelse, hvoraf iOS altså lægger beslag på de tre gigabyte.

Spil kræver plads

I dag har mange app-producenter lagt sig i selen for at skrive apps, der ikke optager meget plads.

For eksempel fylder Facebook-app'en blot 64,7MB, mens Instagram fylder blot 12,4MB.

Helt anderledes ser det ud, når det gælder de ofte grafik-tunge app-spil, som gerne vil bruge meget plads.

Det forventes, at det ikke mindst bliver spil-producenterne, der hurtigt kommer til at skrive spil, som vil balancere på det maksimale plads-forbrug på fire gigabyte.

De store apps vil kunne udnytte de hurtigere processorer og bedre skærme, som de senere generationer af iPhone og iPad er blevet udstyret med.

Apple frigav i september udviklingsværktøjet Metal, der er særligt udviklet til at indbygge avanceret grafik i iOS-apps.

Apple skriver i en blog post, at udviklerne med den nu fordoblede app-størrelse kan "levere en mere komplet og mættet bruger-oplevelse fra begyndelsen."

Læs også:

"Jeg har 145 apps på min telefon... men det er kun disse 12, som jeg gider bruge"

Denne super-simple programmerings-app vil herske over din smartphone og tablet

Så meget har Apple solgt apps for på App Store i 2014

Efter nye moms-regler: Nu stiger priserne i App Store og iTunes Store

Nye kode-værktøjer fra Apple: Sådan udvikler du apps til Apple Watch
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere