Artikel top billede

Rasmus Theede fra KMD indtræder som rådets nye formand.

To nye sikkerhedssheriffer: Der skal strammes op om danskerens ret til privatliv

Der er skiftet ud i toppen af Rådet for Digital Sikkerhed. Her er de to nye profiler, der har fokus på, at danske forbrugere gennem de senere år har mistet rigtig megen kontrol med deres private oplysninger.

Der har været udskiftning i toppen af Rådet for Digital Sikkerhed.

Rasmus Theede, der er koncernsikkerhedschef i KMD, er valgt som nye formand, og Anette Høyrup fra Forbrugerrådet Tænk er blevet den nye næstformand.

Formandsposten var tidligere besat af Birgitte Kofod Olsen, der har siddet i spidsen for rådet siden oprettelsen i 2012.

"Danmark er et forgangsland, når det gælder digitalisering, men det er desværre ikke altid, at hensynet til sikkerhed følger med i samme hastige tempo. Vi ser samtidig en massiv stigning i antallet af cyberangreb, som bliver mere og mere avancerede," siger Rasmus Theede.

Han peger på, at der nu for alvor skal samarbejdes mellem det private og det offentlige.

"Vi skal både tage hensyn til vigtigheden af den private og offentlige digitalisering og stå vagt omkring danskerens ret til privatliv, uden unødvendig overvågning og registrering," lyder det fra KMD-manden.

Fokus på privacy og big data

Også næsformanden har fokus på privacy og firmaernes håndtering og indsamling af danskernes oplysninger.

"Danske forbrugere har de senere år mistet rigtig megen kontrol med deres private oplysninger. Samtidig er dataindsamlingen vokset og blevet uigennemsigtig. Målet for Rådet for Digital Sikkerhed er at øge trygheden, så forbrugerne også i fremtiden kan have tillid til offentlige og privates digitale tjenester og produkter," siger Anette Høyrup.

Det lyder som om de to nye spydspidser har en solid opgave at tage fat på i rådet, der arbejder for at it-sikkerhed og privatlivsbeskyttelse bliver naturligt integreret i systemer og samfund.

Læs også:
Dansk it-råd: Stop overvågningen af danskerne nu

It-råd: Nu skal vi have alternativer til NemID

Vi må have en plan: Nutidens børn er fremtidens sikkerhedshovedpine




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Danske Commodities A/S

IT systems developer

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Systems Engineer til Cyber Defence-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere