Artikel top billede

Dell uden dansk direktør: Aner ikke hvor afløseren skal findes

Efter den pludselige exit for Dells danske topchef, skal it-giganten nu for tredje gang på fem år på jagt efter ny dansk direktør.

Den overraskende afsked med Adam Vieth på posten som Dells administrerende direktør i Danmark betyder, at den amerikanske it-producent nu for tredje gang på mindre end fem år skifter ud på posten som topchef for den danske forretning.

Den seneste direktør-exit skete noget usædvanligt midt i en måned - læs mere om det her.

Selv på direktør-niveau sker udskiftninger - ligesom for almindelige lønmodtagere - normalt ved et månedsskifte.

Det indikerer, at Dell af den ene eller de anden grund har haft travlt med at skille sig af med den erfarne direktør.

Læs også Dansk Dell-direktør færdig efter blot to år - har forladt virksomheden

Afviser fyring

Begge parter afviser dog, at der er tale om en regulær fyring.

Til gengæld fortæller Adam Vieth, at han allerede har et nyt job på hånden. Det kan være forklaringen på hastværket i forbindelse med Vieth exit, som angiveligt blev meldt ud internt i Dell Danmark for ti dage siden.

At tingene er gået stærkt og at Dell derfor nu står med en ledelseskabale, der skal gå op, illustreres også af, at Dell indtil videre har konstitueret salgsdirektør Lars Baun som foreløbig øverste chef for den danske organisation.

I mellemtiden er der "sat en proces i gang for at finde den rette person til posten fremover", som det hedder i en udtalelse fra Dell.

Store omvæltninger

Dell har som koncern været gennem voldsomme forandringer gennem de sidste fem år.

I USA er firmaet blevet afnoteret fra børsen. Det er sket for at skabe ro til at gennemføre den omstilling fra hardware salg til en meget bredere strategi med satsning på samlede løsninger, der omfatter software, services og ikke mindst cloud.

Omvæltningerne i Dell-koncernen har også smittet kraftigt af på hverdagen den lokale danske organisation, hvor Adam Vieth nåede at sidde på direktørposten i to år.

Før ham var det Nicolai Moresco, der fra 2011 stod som dansk direktør. Moresco havde dog først og fremmest ansvaret for Dells consumer- og SMB-forretning, mens ansvaret for store private og offentlige kunder lå hos den nordmanden Marc Jacobs.

De to kom til, efter Stig Jørgensen tilbage i 2011 trak sig i kølvandet på en uheldig tv-optræden i DR-programmet Kontant.

Dells omsætnign i Danmark faldt sidste år med knap fem procent til 363 millioner kroner. Selskabet har desuden de seneste to år reduceret bemandingen med mere end 60 ansatte.

Læs også:

Dansk Dell-direktør færdig efter blot to år - har forladt virksomheden

Michael Dells nye plan: Her er Dells fire vigtigste mål




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere