Artikel top billede

Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: "Vi er ekstremt skuffede"

TeliaSonera og Telenor dropper højst overraskende den stort anlagte fusion. Her fortæller Telia-topchef hvorfor.

TeliaSonera og Telenor har højst overraskende meddelt, at parterne trækker deres ansøgning om den påtænkte fusion i Danmark. Læs nyheden her

Selv om det har været kendt, at fusionen blev mødt af strenge krav fra EU's side, er beslutningen om at droppe fusionen helt dog alligevel et meget dramatisk skridt. 

TeliaSoneras CFO, Christian Luiga, uddybede for kort tid siden i en telefonkonference, hvad der er gået galt: 

"Vi har virkelig gjort vores bedste for at få det til at ske," indledte han.  

"Vi er selvfølgelig ekstremt skuffede, men vil også gerne citere Kommisssionen, der siger, at 'begge parter har haft de bedste intentioner i forsøget på at få lukket denne aftale.'"

Læs også: Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark

Prøvede helt frem til det sidste

Det kom frem, at det ikke har været planen at droppe fusionen før her til allersidst, hvor alle muligheder for at nå til enighed var prøvet af. 

"Vi har virkelig arbejdet hårdt til den sidste dag for at finde en måde at få styr på det på," lød det fra Christian Luiga. 

"Kort fortalt er vi kommet med adskillige tilbud. Vi havde en lang og dyb dialog med kommissionen. I sidste ende kunne vi ikke møde kommissionens forventninger, og hvis vi var gået længere, ville det have bragt os længere ud end det punkt, hvor en passende økonomisk værdi ville være tilbage for virksomheden."  
 
"Nu er vi på en måde tilbage ved start, men vi vil selvfølgelig ikke stoppe der. Vi vil se på vores strategiske muligheder på det danske marked," sagde TeliaSonera CFO'en.

Han henviste til, at den danske Telia-forretningen stadig kører med positiv drift. Nu skal styrkes yderligere. 

Christian Luiga fortalte desuden, at TeliaSonera og Telenor under godkendelsesprocessen er kommet med en række konkrete tilbud og forslag til EU, herunder at sælge en ejerandel i selskabernes netværk.

I sidste ende var de forskellige forslag dog ikke tilstrækkeligt for EU, og TeliaSonera forklarede, at selskabet ikke kunne strække sig længere, hvis der stadig skulle være en økonomisk værdi i at fusionere. 

Læs også:

BREAKING: Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere