Artikel top billede

Masser af danskere fanget i Popcorn Time-fælde: Nu falder der krav om erstatning

Se hvorfor hundredevis af danske brugere af pirattjenesten Popcorn Time får et erstatningskrav puttet i postkassen. En enkelt film koster op til 2.200 kroner.

Der bliver for alvor strammet op omkring den ulovlige streaming-tjeneste, der bærer navnet Popcorn Time.

Nu er der blevet sendt brev til flere hundrede brugere.

I midten af sidste måned var der også en batalje mellem politiet og Popcorn-folket.

Fyns Politi og Bagmandspolitiet sigtede således to mænd for at have overtrådt Straffelovens paragraf om særligt grov krænkelse af ophavsretten, som kan give op til seks års fængsel.

De to mænd, der begge er i 30'erne, har drevet to hjemmesider, hvor man kunne få opskriften på, hvordan man bruger den ulovlige streaming-tjeneste Popcorn Time.

Læs den historie her: To fynboer anholdt af politiet for streaming-info på website

Og nu er der så igen bud efter 'Netflix for pirater', som den ulovlige streaming-tjeneste Popcorn Time kaldes i folkemunde.

Flere hundrede brugere af online-tjenesten har fået brev fra advokatfirma Opus Law med krav om erstatning for brug og distribution af beskyttet indhold.

2.200 for en enkelt film

Og der bliver gået til stålet med pris-kravene.

En enkelt film kan udløse et krav på op til 2.200 kroner.

Erstatningskravet bliver sendt til den ip-adresse, hvor filmen er blevet set og delt, oplyser han.

Det beløb er meget højt i forhold til de tidligere sager om piratkopiering, men prishoppet forklares med, at teknologien i Popcorn Time har gjort det langt lettere for brugerne at tilgå indholdet, sammenlignet med de ældre P2P-tjenester som Pirate Bay, der kræver større teknisk indsigt at tilgå.

Med andre ord har Popcorn Time gjort distributionen så enkel, at alle kan være med.

Ligeledes ligger retssagerne om piratkopiering en del år tilbage og "der er sket meget i de sidste ti år," siger advokat Niels Dahl-Nielsen, partner, LLM, der har været med til at formulere henvendelserne.

Foreløbig er der dog ikke optræk til en retssag, men den mulighed udelukker advokaten naturligvis ikke.

"Det er klart, at vi ikke starter en sag op med den hensigt at ende i retten, men samtidig er det også klart, at når vi ultimativt står med en sag, hvor vi ikke kan blive enige, så bliver vi jo nødt til at gå i retten på et tidspunkt," siger han til DR.

Grundlæggeren af Popcorn Time har blandt andet fortalt, at it-kriminelle tilbød millioner af kroner for at sprede malware til brugerne af tjenesten.

Den historie kan du læse her: Popcorn Time-grundlægger: Vi blev tilbudt millioner for at sprede malware til brugerne

Læs også:
Computerworlds læsere: Derfor bruger vi pirat-tjenester

Nye fildelingssites: Kan blive vildere end Pirate Bay




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere