Artikel top billede

Microsoft: Sådan løser du problemerne med sort skærm og Outlook-nedbrud efter fejlramt opdatering

Der er hjælp at hente, hvis du er blevet ramt af sort logon-skærm eller konstante nedbrud i Outlook som følge af en fejlbehæftet Windows-opdatering fra Microsoft. Se her, hvordan du løser problemet.

Der er godt nyt, hvis du er en af de mange Windows-brugere, der har bøvlet med sort logon-skærm og Outlook-nedbrud efter Microsoft tirsdag udsendte en fejlbehæftet patch til at rette en række sårbarheder.

Det kan du læse mere om her: Windows-opdatering kan få Outlook til at crashe og computeren til at gå i sort.

Efter blandt andet massevis af klager og frustrerede indlæg i blandt andet Microsofts eget support-forum, TechNet, har Microsoft udsendt en hasterettelse til problemet til Windows 7 og Windows Server 2008 R2.

Denne rettelse skulle ifølge Microsofts rette den fejl, der får Outlook til at gå ned, hver gang brugeren forsøger at åbne bestemte HTML-mail.

Ligeledes skal rettelsen løse problemet med log on-skærmen, hvor brugeren bliver mødt med en helt sort skærm med en muse-curser på efter at have tastet Ctrl+Alt+Delete, der jo normalt fremkalder logon-skærmen.

Sådan retter du fejlene

Er du blevet ramt af fejlene, er der hjælp at hente i Microsofts skriver support-forum.

Her skriver selskabet, at man omgående bør afinstallere den pågældende, fejlbehæftede opdatering, KB3097877, og i stedet installere de seneste opdateringer fra Windows Update.

Disse opdateringer i Windows Update finder du her.

Kan gøres i hånden - men mere kompliceret

Er man mere dreven computer-bruger kan man forsøge sig med System Restore, som man kommer til ved at genstarte computeren samtidig med, at man taster løs på F8, mens computeren starter op.

Herfra går du til 'Reparer din computer' og så videre til System Restore.

Du kan se hele fremgangsmåden her.

Microsoft beskriver her også, hvordan du manuelt via en command prompt kan afinstallere den fejlbehæftede opdatering.

Problemet har vist sig ganske omfattende, idet den fejlbehæftede opdatering har ramt hele 20 Windows-produkter, nemlig Windows Server 2012 R2 Datacenter, Windows Server 2012 R2 Standard, Windows Server 2012 R2 Essentials, Windows Server 2012 R2 Foundation, Windows 8.1 Enterprise, Windows 8.1 Pro, Windows 8.1, Windows RT 8.1, Windows Server 2012 Datacenter, Windows Server 2012 Standard, Windows Server 2012 Essentials, Windows Server 2012 Foundation, Windows 8 Enterprise, Windows 8 Pro, Windows 8, Windows RT, Windows Server 2008 R2 Service Pack 1, Windows 7 Service Pack 1, Windows Server 2008 Service Pack 2, Windows Vista Service Pack 2.

Har du allerede fået løst problemet på din computer? Så hjælp andre ved at fortælle, hvordan du gjorde i debatfeltet herunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere