Artikel top billede

Ny funktion i Windows 10: Sådan kan du (måske) udskyde kommende opgraderinger i op til et år

Med den nyeste opgradering af Windows 10 indfører Microsoft mulighed for at udskyde kommende opgraderinger af styresystemet i op til et år - i hvert fald for nogle brugere.

Med den nye opgradering af Windows 10 til Windows 10 Pro får virksomheder og andre omsider mulighed for at udskyde de såkaldte feature-upgrades af Windows 10 i op til et år efter, at ændringerne er blevet indført.

Den nye mulighed er blevet indført med Microsofts nye Windows 10 version 1511, som selskabet begyndte at rulle ud for en uge siden.

Det kan du læse mere om her: Første store opdatering til Windows 10 ruller ud i dag: Det kan du forvente

Muligheden for at udskyde opgraderingerne vil gælde for alle brugerne af Microsofts såkaldte Windows Update for Business-program, som omfatter Windows 10 Pro, Windows 10 Enterprise og Windows 10 Education.

Windows 10 Update for Business bliver også kaldt for 'WUB' og er kanal for det cirkel-system ['rings'], som Microsoft opererer med inden for opgraderings-hastigheder.

Via WUB kan brugerne således indpasse sig i en passende 'cirkel' ud fra ønske om opgraderings-tempi: 'Current Branch' (for private brugere), 'Current Branch for Business' (virksomheder) og 'Long-Term Service Branch (sikkerhedsopdateringer, men ikke feature-upgrades). Hver cirkel har desuden undercirkler.

Det kan lyde kompliceret, men ikke desto mindre er det Microsoft klare opfattelse, at det nye system kan gøre det nemmere og mere overskueligt at kontrollere opdateringer og lignende for it-afdelingerne, som ifølge selskabet vil få 'kontrol over udrulningen af opdateringer og give hurtigere adgang til sikkerheds-opdateringer."

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Du kommer selv til at kunne vælge opdaterings-tempo i Windows 10 - stort set

Der har i forbindelse med lanceringen af Windows 10 været en del bekymring i it-afdelingerne om de løbende opdateringer, der er en vigtig del af den måde, som Windows 10 er bygget op på.

Enhver ændring eller opdatering af systemerne kan nemlig udløse et stort ressource-træk i it-afdelingerne, som skal stå for problemfri og hurtig tilpasning til de eksisterende systemer.

Her er det langt nemmere at få private brugere til at tilpasse sig.

Det er i Windows 10 Pro, Enterprise og Education således kun muligt for private brugere at udskyde opgraderingerne i fire måneder ved at klikke 'Udsæt opgraderinger' af i 'Indstillinger.'

Microsoft regner de fire måneder for en slags test-periode, som virksomheden anvender til at få rettet de værste bugs og fejl i en opgradering, inden den rulles ud til de betalende erhvervs-brugere.

Med WUB - som i bund og grund er et lag ekstra kontrol-funktioner, der bliver lagt oven på Windows Update - får de fleste it-afdelinger nu imidlertid en ny valgmulighed: At udsætte de to-tre opgraderinger, som Microsoft planlægger at udsende i op til et år.

Meget tyder på, at Microsoft har ændret de oprindelige opgraderingsplaner for Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Microsoft skruer ned for opgraderings-tempo for Windows 10

Det ligger i kortene, at rigtigt mange virksomheder vil klikke funktionen af og udsætte de store opgraderinger for at undgå ressource-træk og bøvl, som ofte følger med installationen af store ændringer i kørende it-systemer.

Du kan læse mere i denne WUB-post, som Microsoft offentliggjorde for en uges tid siden.

Her beskriver selskabet muligheden for udskyde opgraderingerne i de forskellige cirkler med op til otte måneder - plus de oprindelige fire måneder.

Det er en grundlæggende ting for Microsofts nye cloud-baserede tilgang, at alle produkter skal opdateres løbende i mindre intervaller end tidligere, hvor selskabet udsendte massive og meget omfattende opgraderinger med nogle års mellemrum.

Du kan læse mere om baggrunden for denne politik her: Microsoft: Derfor er det godt at opgradere og udsende nye versioner af Dynamics hele tiden

Balancegangen for selskabet er her at finde et niveau mellem de løbende opgraderinger og brugernes irritation over hele tiden at skulle forholde sig til de nye ting, der kommer strømmende.

Noget tyder dog på, at Microsoft i forhold til it-cheferne kan se ud til at have fundet en fornuftig balance.

Det kan du læse mere om her: It-chefer glade for de konstante Windows 10-opdateringer: Derfor er det en bedre model

Læs også:

Skal du hoppe med på Microsofts store opgraderings-tog?

Snart ingen vej uden om: Microsoft på vej med automatisk download af Windows 10 på de fleste pc'er




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere