Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

Apple køber 3D-animationselskab brugt i den nye Star Wars-film

Et nystartet selskab med leverancer af 3D-stop-motion-teknologi til den nyeste Star Wars-film er blevet købt af Apple. Ingen ved dog helt, hvad Apple skal bruge selskabet til.

It-giganten Apple har sløet kløerne i den schweiziske it-virksomhed Faceshift, der blandt andet har leveret motion-capture-teknologi til den seneste Star Wars-film.

Det skriver BBC.

Med andre ord har iværksættervirksomheden Faceshift specialiseret sig i at optage en skuespillers ansigtstudtryk og lade 3D-animerede figurer efterligne skuespillerens mimik.

Købssummen er ukendt, ligesom det er uvist, hvorfor Apple køber et selskab, der normalvis beskæftiger sig med at levere motion capture-teknologi.

En talsmand fra Apple har ifølge BBC udtalt følgende om opkøbet:

"Apple køber mindre teknologi-virksomheder fra tid til anden, og vi diskuterer generelt ikke vores formål og fokusområder (med disse opkøb, red.)".

Hvad skal Apple bruge det til?

Grundet det noget usædvanlige opkøb bliver der spekuleret i, hvad monstro Apple skal bruge en 3D-animationsvirksomhed til.

TechCrunch og Forbes har spekuleret i, at Apple forbereder sig til en kommende virtual reality-lancering.

Især efter Apple også købte en anden europæiske iværksættervirksomhed, tyske Metaio, med augmented reality-produkter og virtual reality-patenter på samvittigheden for omkring 200 millioner kroner.

BBC skriver dog, at Apple snarere skal bruge Faceshift til at tilpasse i nogle af sine andre nyindkøb, hvor machine learning, stemmegenkendelsessoftware og kunstig intelligens har været omdrejningspunkterne.

Du kan i den nedenstående video se, hvordan Faceshifts teknologi blandt andet kan benyttes.

Læs også:
Efter Apple har erkendt iPad-problem: Klagerne over iPad Pro strømmer ind




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere