Artikel top billede

Her er Amazons nye post-drone - pakker vil stå på dit dørtrin 30 minutter efter bestilling

Letter og lander som en helikopter, men flyver som et fly, og skal levere pakken på dørtriner 30 minutter efter, at bestillingen er afgivet på nettet.

En lille drone, der kan lette og lande lodret, men flyve vandret som et fly.

Sådan lyder Amazons nye bud på en drone, der skal indgå i en flåde af post-droner, som skal udbringe varer fra Amazons lagre rundt omkring i USA med en leveringstid på 30 minutter fra bestillingen er afgivet til pakken ligger foran kundens dør.

Amazon har i weekenden offentliggjort en video med pakke-dronen, som ser dagens lys to år efter, at selskabet første gang luftede tanken om luftbaseret pakke-udbringning.

Det kan du læse mere om her.

Inde i kroppen

Til forskel fra tidligere drone-modeller, skal den nye Amazon-drone tranportere pakkerne inde i kroppen.

Tidligere har det været planen, at pakke-dronerne skulle transportere pakkerne i en holder under kroppen.

Den nye Amazon-drone kan ved hjælp af vandrette propeller stige lodret til ca 120 meters højde, hvor den begynder den vandrette flyvning, hvor den flyver som et fly.

Dronen lander lodret som en helikopter på destinationen, hvor den afleverer sin pakke og dernæst stiger lodret til flyvehøjden igen.

Dronens radius er omkring 24 kilometer, og den vil blive i stand til at registrere og undgå uhensigtsmæssige genstande både under flyvning og landing.

Amazon har gennem de seneste par år bygget knap 15 prototyper af dronerne, som er blevet testet under forskellige vilkår i Amazons udviklings-afdelinger i henholdsvis Israel, USA og Storbritannien.

Google er ligeledes i gang med at teste droner. Det sker under Google X-projektet 'Project Wing,' der for halvandet år siden præsenterede den første prototype, som er blevet testet i Australien.

Det kan du læse mere om her: Her er Googles nye post-drone: Skal flyve pakker lige til din dør.

Indtil videre er der dog forskellige juridiske udfordringer med at indføre lyn-levering med små-dronerne. Blandt frygter myndighederne de privacy-mæssige konsekvenser af at fylde luftrummet med massevis af private mini-droner, der suser frem og tilbage.

De amerikanske luftfarts-myndigheder er imidlertid på trapperne med et nyt regel-sæt, der skal give plads til kommerciel anvendelse af droner - dog med en række begrænsninger, der blandt andet omfatter maksimal vægt på 23 kilo, nul natflyvning og kun til destinationer, som dronen kan 'se' fra start til slut af flyvningen.

Se video af Amazon-dronen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere