Foto: Amazon.

Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Et af fremtidsmålene med Amazons online-butik er at få flyvende droner til at levere varer til kunderne inden for få minutter. Se her, hvordan de flyvende robotter kan erstatte det traditionelle postbud.

Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er bare pakkeposten.

Sådan kan det lyde om få år, når flyvske science fiction-fantasier bliver til virkelighed.  

For det smager da lidt af fremtid, at man kan bestille en bog på nettet og få den leveret af en flyvende drone inden for en halv time.

Ikke desto mindre er det internet-boghandleren Amazons heftige drøm, at selskabets såkaldte octocopters inden for fem år kan levere pakker op til 2,3 kilogram til kunderne.

I dag består 86 procent af alle Amazon-handler af varer, som vejer mindre end 2,3 kg.

Varebestillingen og -leveringen foregår ved, at en kunde bestiller sin bog, klikker på knappen 'Prime Air', og så bliver bogen ellers sendt afsted til dronen, som via kundens GPS-koordinator navigerer til et sted tæt på kunden.

Herefter bliver varen sat til kunden, og dronen flyver hjem til basen igen.Sådan kommer den flyvende Amazon-service måske til at virke en dag. 

Flere udfordringer i luften
Selv om det hele lyder nemt og simpelt, har Amazon flere juridiske og tekniske udfordringer, inden flyservicen bliver mainstream inden for fire til fem år, som selskabets farverige direktør Jeff Bezos forudsiger.

I USA har de amerikanske luftfartsmyndigheder ikke godkendt ubemandede droner til civile formål, selv om det forventes, at det amerikanske luftrum i 2015 bliver åbnet for civile droner. Det samme forventes ifølge BBC at ske i Europa i 2016.

Dernæst er der dronernes navigation, som foregår via GPS, hvilket på ingen måde er præcist nok til levering i byområder.

"Vi kan ikke have dronerne til at lande på folks hoveder, så teknologien er ikke lige rundt om hjørnet. Men det er realistisk inden for fire til fem år," siger Jeff Bezos. 

En tredje problemstilling bliver formentlig at kontrollere dronerne i luften, for som Amazons direktør siger:

"En dag bliver luftbårne transportmidler lige så normale, som vi i dag ser lastbiler på vejene i dag," lyder det fra Amazon-direktøren.

Flyvende droner er allerede i brug til pakkelevering i Kina, og der bliver eksperimenteret med at levere mad, øl og deslige på flere udendørs restauranter via droner.

Læs også: 
Drop servitricen: Droner kommer flyvende med din mad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kan Microsoft 365 styrke sikkerheden på hjemmearbejdspladsen?
Microsoft 365 er både Officeapplikationer og produktivitet – men også meget mere end det! Med Microsoft 365 får du faktisk adgang til en lang række sikkerhedsydelser, der kan øge modstandsdygtigheden i tilfælde af cyberangreb. Mange af tjenesterne er særligt velegnede til at styrke sikkerheden, når medarbejderne arbejder hjemmefra. Samtidig gør Microsoft 365 det lettere at sikre adgangen til virksomhedens systemer, beskytte kundedata og forebygger, opsporer og automatiserer reaktioner på avancerede trusler. Microsoft 365 tilbyder over 50 forskellige sikkerhedsydelser, og denne guide er skrevet med henblik på at øge forståelsen for, hvordan de fungerer og kan være med til at optimere sikkerheden i din virksomhed.