Artikel top billede

Foto: Amazon.

Vildt: Bestil en bog og flyvende robot leverer varen

Et af fremtidsmålene med Amazons online-butik er at få flyvende droner til at levere varer til kunderne inden for få minutter. Se her, hvordan de flyvende robotter kan erstatte det traditionelle postbud.

Er det en fugl? Er det et fly? Nej, det er bare pakkeposten.

Sådan kan det lyde om få år, når flyvske science fiction-fantasier bliver til virkelighed.  

For det smager da lidt af fremtid, at man kan bestille en bog på nettet og få den leveret af en flyvende drone inden for en halv time.

Ikke desto mindre er det internet-boghandleren Amazons heftige drøm, at selskabets såkaldte octocopters inden for fem år kan levere pakker op til 2,3 kilogram til kunderne.

I dag består 86 procent af alle Amazon-handler af varer, som vejer mindre end 2,3 kg.

Varebestillingen og -leveringen foregår ved, at en kunde bestiller sin bog, klikker på knappen 'Prime Air', og så bliver bogen ellers sendt afsted til dronen, som via kundens GPS-koordinator navigerer til et sted tæt på kunden.

Herefter bliver varen sat til kunden, og dronen flyver hjem til basen igen.


Sådan kommer den flyvende Amazon-service måske til at virke en dag. 

Flere udfordringer i luften

Selv om det hele lyder nemt og simpelt, har Amazon flere juridiske og tekniske udfordringer, inden flyservicen bliver mainstream inden for fire til fem år, som selskabets farverige direktør Jeff Bezos forudsiger.

I USA har de amerikanske luftfartsmyndigheder ikke godkendt ubemandede droner til civile formål, selv om det forventes, at det amerikanske luftrum i 2015 bliver åbnet for civile droner. Det samme forventes ifølge BBC at ske i Europa i 2016.

Dernæst er der dronernes navigation, som foregår via GPS, hvilket på ingen måde er præcist nok til levering i byområder.

"Vi kan ikke have dronerne til at lande på folks hoveder, så teknologien er ikke lige rundt om hjørnet. Men det er realistisk inden for fire til fem år," siger Jeff Bezos. 

En tredje problemstilling bliver formentlig at kontrollere dronerne i luften, for som Amazons direktør siger:

"En dag bliver luftbårne transportmidler lige så normale, som vi i dag ser lastbiler på vejene i dag," lyder det fra Amazon-direktøren.

Flyvende droner er allerede i brug til pakkelevering i Kina, og der bliver eksperimenteret med at levere mad, øl og deslige på flere udendørs restauranter via droner.

Læs også: 
Drop servitricen: Droner kommer flyvende med din mad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere