Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Overblik: CSC har fået forlænget store offentlige it-ordrer i 19 år uden lovpligtige udbud

Overblik: Rigspolitiets it-afdeling har gennem mange år automatisk forlænget CSC som leverandør af politiets it-systemer, selv om loven klart siger, at denne type ordrer skal i udbud. Få overblikket over sagen her.

Rigspolitets it-afdeling har i næsten 20 år automatisk fornyet CSC som leverandør af udløbende it-driftsopgaver, selv om loven klart foreskriver, at opgaverne skal sendes i udbud.

CSC er i forvejen en af de største it-leverandører til politiet, ligesom selskabet stod bag et af Danmarks-historiens helt store it-skandaler, den mangeårige og meget dyre udvikling af det kuldsejlede Polsag-projekt, der kun nåede at komme i test på Bornholm, inden det blev lukket.

Det er kun få måneder siden, at Datatilsynet udtalte hård kritik til Rigspolitiet for ikke at stille hårde nok krav til CSC som leverandør under det store CSC-hack i fjor.

Selv har CSC absolut nul kommentarer til de manglende udbud, mens Rigspolitiet er yderst formælt og afviser at tage stilling til sagen.

Få overblikket over sagen her. Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide:


Rigspolitiet har ikke sendt CSC-opgaver i udbud i årevis: System-dokumentation mangler på 19. år
Rigspolitiet har i snart 20 år fornyet udløbede kontrakter med CSC uden et offentligt udbud. Systemdokumentationen fra CSC er nemlig så mangelfuld, at ingen andre kan se, hvad opgaven faktisk er. Den nuværende kontrakt udløber først i 2019.


Total tavshed fra Rigspolitiet og CSC om manglende udbud: Her er Computerworlds spørgsmål
Hverken CSC eller direktøren for Rigspolitiets Koncern It vil svare på spørgsmål om, hvordan CSC har fået fornyet de samme kontrakter hos Rigspolitiet i snart 20 år uden at andre har fået lov at byde på opgaverne. Her er spørgsmålene, som vi gerne ville have stillet CSC og Rigspolitet.


Rigspolitiets it-chef under pres i udbudssag: Her er hans svar om 19 års lovbrud
Eksperter kalder forløbet for ulovligt, men konstitueret direktør for Rigspolitiets Koncern IT mener ikke, at der er behov for at forklare, hvorfor Rigspolitiet i 19 år har fornyet millionkontrakter med CSC uden om de lovpligtige udbudsrunder.


Sådan beholder CSC sine kontrakter i 20 år
Interview: CSC har i snart to årtier driftet de samme systemer for det offentlige. Her får du opskriften på det langvarige forhold fra CSC fra CSC-direktør Jette Aagaard.


19 års it-kontrakt-kaos i Rigspolitiet: Derfor kan det være gået så galt for politiet
Rigspolitiet har i 19 år set stort på loven og fornyet millionkontrakter med CSC udenom de lovpligtige udbud. Men hvordan kan det gå så galt så længe for politiet? To eksperter kommer med deres bud på, hvordan det hele løb af sporet.


Eksperter om Rigspolitiets CSC-kontrakter: Det er et klart brud på loven
Det er efter alt at dømme et klart lovbrud, når Rigspolitiet i 19 år har fornyet millionkontrakter med CSC uden udbud. Kravet om udbud er nærmest ufravigeligt, og det er ingen undskyldning, at Rigspolitiet ikke har forberedt sig ordentligt.


Derfor kan Rigspolitiet slippe ustraffet fra 19 års udbudsmangel: Ingen vil lægge sig ud med så stor en kunde
Hvis Rigspolitiets 19 år lange parløb med CSC skal have konsekvenser, skal det anmeldes til Klagenævnet for Udbud. Men branchen vil ikke lægge sig ud med en potentiel storkunde, og IT-Branchen mener, at medlemmerne selv må klare den sag.


Ekspert: Rigspolitiet er selv skyld i 23 års udbudsmangel
Det er kundens ansvar at få, hvad der er brug for til et udbud. Det er altså Rigspolitiets ansvar, at CSC i 19 år ikke har leveret tilstrækkelig systemdokumentation til, at CSC-kontrakter kunne sendes i udbud.


It-koks hos CSC og KMD giver fejl i en million forskudsopgørelser
Programmeringsfejl betyder, at mere end en million danskere skal have nye forskudsopgørelser for 2016.


Derfor kan Skat (sikkert) godt vinke farvel til enhver erstatning for kuldsejlet kæmpe-system
Det kan blive svært at få erstatning fra leverandørerne bag EFI, for staten er dårlig til at fortælle, hvad de vil have, lyder det fra to eksperter.


Det store CSC-hack: Datatilsynet klar med hård kritik af Rigspolitiet
Datatilsynet har offentliggjort sin store afgørelse om CSC-hackersagen, og der er hård kritik af Rigspolitiet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere