Artikel top billede

Danske politikere klar til indgreb: Kræver skattekontrol hos Uber og Airbnb

Et flertal af Folketingets partier ønsker større kontrol med Uber- og Airbnb-brugernes skattebetaling.

Et flertal i Folketinget ønsker, at tjenester som Airbnb og Uber automatisk skal oplyse skattemyndighederne om, hvem der tjener penge på deres platforme.

Det skriver DR.dk.

"Det er rigtig godt for borgerne, at de har mulighed for at benytte sig af tjenester som for eksempel Uber. Vi skal bare være sikre på, at det foregår på ordentlige vilkår," siger Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen, til dr.dk

Der er ifølge DR opbakning til forslaget fra Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, Alternativet samt fra Det Konservative Folkeparti.

Skal udlevere navne på brugere

Bliver loven ændret, vil det betyde, at selskaberne i fremtiden skal indberette oplysninger om, hvilke personer, der tjener penge på platformene, og hvad deres indtægt er.

Taxabranchen har ofte fremhævet, at det giver Uber-chaufførerne mulighed for at undgå at betale skat, når denne type indberetning ikke automatisk finder sted, hvilket betyder, at taxachaufførerne konkurrerer mod Uber på ulige vilkår.

Som Computerworld tidligere har beskrevet, bliver den københavnske taxabranche i øjeblikket presset hårdt af Uber, der formodes at have flere hundrede biler på gaderne i København.

Mange kunder opfatter blandt andet Uber som et attraktivt tilbud, fordi tjenesten tilbyder priser, der er betydeligt lavere end de takster, som taxabranchen opererer med. 

Skatteminister opfordrer til dialog

I en pressemeddelelse oplyser skatteminister Karsten Lauritzen (V), at han i første omgang ønsker, at man fører en dialog med selskaberne.

Det er hans forhåbning, at en sådan dialog kan sikre, at selskaberne sørger for at deres brugere indberetter skattepligtig indkomst uden, at det bliver nødvendigt at indføre ny regulering.  

"Det er i mine øjne forkert, hvis man ser disse nye virksomhedskoncepter som et problem. Jeg ser det som et udtryk for innovation, som bidrager til at gøre os rigere som samfund og give alle danskere flere muligheder."

"Jeg ønsker ikke at skabe et stort kontrolregime. Tværtimod går vi i dialog med branchen for at finde nogle løsninger, så man på en nem og ubesværet måde kan svare den skat, man skal," siger skatteminister Karsten Lauritzen ifølge pressemeddelelsen.

Flere steder i verden pålægger Airbnb allerede automatisk turistskatter på udlejninger. Det sker eksempelvis i Paris, Amsterdam og i en række amerikanske stater.

Læs også: 

Når tillid bliver en god forretning: Sådan kan man score kassen på at tro på hinanden

Så hårdt presser Uber københavnsk taxa-branche efter et år i Danmark: Markedet er ved at blive oversvømmet

Danske taxachauffører i demonstration: Derfor vil vi have Uber for en dommer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere