Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Omstridt kinesisk kæmpe-firma i gang med at købe japanske Sharp

Kinesiske Foxconn - der samler langt størstedelen af Apples iPhone på sine kæmpefabrikker - byder 36 milliarder kroner for den kriseramte japanske teknologi-kæmpe Sharp. Se her hvorfor.

Det omstridte kinesiske kæmpefirma Foxconn byder godt 36 milliarder kroner for den kriseramte japanske teknologi-kæmpe Sharp, skriver Wall Street Journal.

Foxconns bestyrelsesformand, Terry Gou, ejer i forvejen personligt 38 procent af Sharps skærm-fabrik i Sakai i Japan.

Selskabet har tidligere uden held forsøgt at købe 10 procent af Sharp, der er attraktiv for Foxconn ikke mindst på grund af selskabets ekspertise inden for skærm-teknologier og produktions-forhold.

Foxconn er især kendt for at være selskabet, der samler langt størstedelen af Apples iPhones i enorme samlefabrikker, som gennem årene har været genstand for historier om forfærdelige arbejdsforhold, masseselvmord og lignende.

Det kan du læse mere om her: Springer de ansatte stadig ud fra taget hos Foxconn?

Ifølge Wall Street Journal er Foxconn trods sin kæmpestørrelse ikke kendt blandt forbrugerne, da selskabet primært samler elektronik for andre selskaber.

Et opkøb af det langt mere kendte Sharp kan dermed bane vejen for, at Foxconn begynder at sende egne produkter i markedet.

Sharp havde sin storhedstid i 1980'erne, hvor selskabet var blandt de allerstørste elektronik-producenter.

I de senere er det imidlertid gået ned ad bakke for selskabet, der flere gange er blevet reddet på målstregen af velvillige banker.

Selskabet producerer mange forskellige former for elektronik og er blandt andet stor-leverandør af skærme til Apples iPhones - som altså samles af Foxconn.

Ifølge Wall Street Journal har også en japansk investeringsbank, der støttes af den japanske stat, budt på Sharp. Dog har investeringsbanken, der hedder Innovation Network, budt langt mindre end Foxconn.

Den japanske stat har tidligere udtrykt bekymring over udsigten til, at Sharp kan ende på ikke-japanske hænder.

Foxconn tilbyder ifølge Wall Street Journal både en anseelig sum samt at overtage Sharps gæld, hvis investorerne siger ja til tilbuddet.

Foxconn håber, at Sharps ejere vil fokusere på det økonomiske - og ikke det politiske - aspekt i sagen.

Hertil kommer, at Foxconn angiveligt ikke har planer om at udskifte Sharps topledelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere