Artikel top billede

Microsoft køber kendt tastatur-løsning til iOS og Android: Betaler 1,7 milliarder for SwiftKey

Microsoft vil lægge 1,7 milliarder kroner på bordet for SwiftKey, der anvendes på 300 millioner Android-telefoner og iPhones verden over. Se her, hvad Microsoft vil bruge SwiftKey til.

Microsoft er ved at købe selskabet bag den udbredte tastatur-app SwiftKey, som anvendes i hundredevis af millioner af Android-telefoner og iPhones verden over.

Ifølge Financial Times betaler Microsoft en kvart milliard dollar - omkring 1,7 milliarder kroner - for britiske SwiftKey.

Selskabet er især interesseret i SwiftKey på grund af tastatur-selskabets kompetencer inden for kunstig intelligens.

SwiftKey har nemlig i flere år arbejdet på at forbedre løsningens evner til at forudsige, hvad brugerne egentlig er ved at indtaste.

Her kan SwiftKey med ret stor sandsynlighed forudsige det næste ord i en sætning baseret på den enkelte brugers skrivestil, historik og så videre.

Systemet er 'selv-lærende,' har SwiftKey tidligere meddelt. Det betyder, at det bliver bedre og bedre i takt med, at det lærer den enkelte bruger at kende.

Kan lære af brugerens vaner

Systemet er således i stand til at lære de slangord, kæle/øge-navne og emojis, som den enkelte bruger anvender mest.

Indtil videre er løsningen udviklet til 100 forskellige sprog - inklusive forskellige indiske dialekter, walisisk og en række kinesiske dialekter.

Det er teknologier, som Microsoft kan se passer ind i den overordnede strategi, der blandt andet går i retning mod automatiserede og sammenhængende systemer, der selv skal kunne udregne handlinger.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen

Samtidig er SwiftKey en genvej ind mod flere hundrede millioner mobil-brugere for Microsoft, der længe uden held har kæmpet for et gennembrud på mobil-scenen, som i dag domineres næsten totalt af Android og iPhone.

SwiftKey er installeret på omkring 300 millioner smartphones verden over og er blandt andet installeret som default på mange smartphones fra Samsung og BlackBerry.

Microsoft har tidligere på samme måde opkøbt andre teknologier, som er udbredte blandt Android- og iPhone-brugere.

Selskabet har således købt både mail-app'en Acompli, to-do app'en Wunderlist og kalender-app'en Sunrise i den senere tid.

Læs også:

Ny Microsoft-teknologi kan automatisk komme med forslag til forbedring af salg

Et skridt nærmere kunstig intelligens: Alle får nu adgang til Googles motor til kunstig intelligens

Derfor vil bil-firmaerne få afgørende betydning for it-firmaerne i de kommende år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere