Artikel top billede

Omdan din gamle brugte Windows-computer til en hurtig "Chromebook" helt gratis

Hvis du har en gammel Windows Vista computer, som ikke længere kan følge med, kan du nemt og gratis ombygge den om til en næsten tro kopi af en Chromebook.

Tid tager hårdt på de fleste computere: En computer, der for et par år kunne være blandt de bedste på markedet, vil med teknologibranchens udvikling i dag være en langsom og klodset maskine, som ikke længere kan køre de mest almindelige krav.

Men et amerikansk firma har sat sig for at genoplive de afdøde computere ved hjælp af Chrome OS - eller i hvert fald en næsten tro kopi af Chrome OS.

Neverware har udviklet styresystemet CloudReady, som i meget høj grad ligner Chrome OS, styresystemet på de cloudbaserede og meget lidt krævende Chromebook-computere fra Google.

CloudReady er bygget på samme open source-kode som Chrome OS kaldet Chromium, og det er gratis at hente for privatpersoner.

Sender alt til skyen
CloudReady kan installeres på et hav af ældre computere, og Neverware har udarbejdet en liste på over 200 computere, hvor Neverware ved, at CloudReady fungerer optimalt.

Der er endda en række enheder, blandt andet en lang række gamle Dell Latitude og Lenovo Thinkpad-modeller, som kan køre CloudReady samtidig med Windows, så du kan vælge, hvilket system du vil køre, når du booter computeren.

For at CloudReady fungerer på din gamle computer, skal den være produceret efter 2007 (netbooks efter 2009), og havde adgang til bios, have WiFi eller ethernet-port og mindst 1 GB RAM. Selve systemet kræver kun 8 GB lagerplads.

Neverware har produceret CloudReady til at fungere på skoler og institutioner, som ofte ligger inde med gamle computere, som nemt kunne få nyt liv igen. Skal CloudReady benyttes på skoler, koster det dog et licensbeløb per aktiveret computer. 

Vi andre kan for eksempel bruge CloudReady til at give vores forældre en computer, som kan være til at finde ud af, og som ikke behøver koste en formue, hvis der allerede står et gammelt hakkebræt i kælderen. 

Læs også: Din mening: Anvender du de nye Universal apps i Windows 10?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere