Artikel top billede

Din mening: Anvender du de nye Universal apps i Windows 10?

En stor del af Windows 10 er de nye Universal Apps, som fungerer på tværs af Microsofts platforme. Hvilke Universal Apps - hvis nogle - bruger du?

Microsoft har altid kæmpet med at få folk til at benytte selskabets  app-butikker.

Et stort problem har været manglen på udviklerinteresse.

Firmaer og udviklere kigger først og fremmest efter, hvor den største ROI, return of investment, ligger.

Det er enten på iOS (her er der størst indtjeningsmulighed) eller på Android (her er det største marked), og det efterlader Microsofts Universal Apps sidst i prioriteringskøen. 

Dog kom Microsoft med en løsning med Windows 10.

Det var Universal Apps, en app-type som fungerer på tværs af alle Microsofts platforme, men som kun skal kodes én gang.

Men Microsft har et "hønen og ægget"-problem. Folk henter ikke apps fra Windows Store, fordi der ikke er særlig mange apps, som de vil bruge, og der udvikles ikke apps, fordi brugerne ikke henter apps.

Hvorfor Univeral App når de gamle virker?
Samtidig har Windows 10 et omvendt leagcy-problem med sine apps.

Hvori ligger incitamentet til at udvikle nye versioner af eksisterende programmer som Universal Apps, når de gamle .net/win32-progammer stadig fungerer udmærket på Windows 10?

Ligeledes kan der være økonomiske grunde til at lade være.

Hvis et firma sælger et program via sin egen hjemmeside, tjener firmaet 100 procent på salget.

Hvis samme firma omdanner programmet til en Universal App og sælger den igennem Windows Store, skal Microsoft have 30 procent af salget.

Det samme sker i Apples App Store og Googles Play Store, men forskellen ligger i, at du som udvikler er tvunget til at sælge dine apps via Play Store og App Store, da du ikke kan installere apps udefra. (Det kan du godt på Android, men langt de fleste brugere henter kun apps fra Play Store).

Men du kan sælge dine programmer til en Windows computer på din egen hjemmeside og på den måde undgå at give 30 procent af indtjeningen til Microsoft.

Inspiration: 10 supergode apps til Windows 10


Vækst i gode apps
Der er dog heldigvis en sund vækst i mængden af apps i Microsofts butik.

Netflix har opdateret sine gamle apps til en samlet Universal App, som fungerer ganske godt, og Danmarks Radio har lanceret en DR TV-Universal App, som fungerer på tværs af alle platformene.

Du begynder også at finde gode apps fra Adobe, og Facebook har også lovet snart at komme med en ordentlig app.

Men vi vil gerne høre din mening.

Har du hentet Windows 10 Universal Apps fra butikken, og i så fald hvilke? Eller holder du dig til de klassiske programmer, som også virkede i Windows 8? Giv dit besyv med i kommentarfeltet og i afstemningen i artiklen.

Læs også: 10 gode tips og tricks til Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere