Artikel top billede

Illu: IDG Sverige.

Microsoft bygger Linux-funktioner ind i Windows 10

Et partnerskab mellem Microsoft og Canonical skal integrere Linux-funktioner i Windows 10. Microsoft favner den åbne kildekode i en kommende opdatering.

Microsoft afholder i øjeblikket udviklerkonferencen Build, som Computerworld deltager på sammen med tusindvis af udviklere.

Konferencen har afsløret en stribe nyheder for Windows 10, Blandt andet om den digitale assistent Cortana og Windows Hello. Det er Microsofts egne kæledægger, og det er derfor ikke den store overraskelse, at der justeres i dem.

Læs også: : Stor "Redstone"-opdatering til Windows klar til sommer: Her er nyhederne

Det er til gengæld et samarbejde med Canonical, som er firmaet bag Linux-distributionen Ubuntu. Et samarbejde mellem åben og lukket kildekode, der for kort tid siden ville være utænkeligt.

Men det er det altså ikke længere.

Charmeoffensiv over for Linux-folket

Selskabet har samarbejdet med Canonical for at kunne kode Ubuntu binærfiler direkte i Windows.

Ikke virtuelt eller som emulator. Kommandolinje-værktøjet Bash bygges direkte ind i Windows 10, der får indbygget understøttelse af visse Linux-funktioner.

Det er endnu et trin i Redmond-fabrikkens charmeoffensiv over for Linux-folket.

Blandt andet har selskabet åbnet for SQL server og Visual Studio til Linux. Red Hat Enterprise Linux er eksempelvis også en ønsket partner i Microsodts sky, Azure.

Læs her: Microsoft rykker mod Linux: Kronjuvelen SQL Server klar i Linux-version

Microsoft fortæller på denne blog om tiltaget, hvor Microsoft-manden Scott Hanselman beskriver hvilke funktioner, som udviklere kan forvente i Windows 10.

Integrationen mellem de to tidligere fjender ventes at komme sammen med en stor Windows 10-opdatering til sommer.

Mere om opdateringen her: Stor "Redstone"-opdatering til Windows klar til sommer: Her er nyhederne

Du kan læse mere om Bash i Windows 10 her.

Læs også:
Nyt Windows-redskab omdanner gamle Windows-programmer til Windows 10-apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere