Artikel top billede

Efter Nokias gigant-opkøb af Alcatel-Lucent: Nu er kæmpe fyringsrunde på vej

Nokia er efter opkøbet af Alcatel-Lucent klar til en omfattende trimning af selskabet, der vil komme til at koste et stort antal medarbejdere jobbet.

Der er fyringer i den tunge skala på vej hos netværksgiganten Nokia.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

"Nokia lancerer 'headcount reductions' som en del af et globalt synergi- og transformationsprogram," lyder beskeden fra netværks- og telekommunkations-giganten.

Sidste forår blev det annonceret, at Nokia ville købe franske Alcatel-Lucent for op mod 110 milliarder kroner.

Læs også: Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant

I februar gik købet igennem, så Nokia i første omgang kom til at eje næsten 80 procent af aktierne i Alcatel-Lucent.

"Vi er glade for, at købet er lykkes, og at Alcatel-Lucents investorer deler vores tro på fremtiden i det samlede selskab. Vi vil rykke hurtigt for at samle de to selskaber og udføre vores integrerings-planer," udtalte Rajeev Suri, administrerende direktør i Nokia, dengang.

Nu ser vi så de første klare konsekvenser af opkøbet af Alcatel-Lucent - nemlig omfattende besparelser og fyringsrunder.

Møder om fyringer i 30 lande

Nokia meddeler, at der skal spares 900 millioner euro - omkring 6,7 milliarder danske kroner - i driftsomkostninger i 2018 i relation til købet af Alcatel-Lucent.

Det vil komme til at koste et ukendt antal medarbejdere jobbet. Alt tyder på, at der bliver tale om omfattende fyringsrunder - Nokia alene havde 55.700 ansatte sidste år.  

"Medarbejder-reduktionerne forventes at finde sted fra nu af og til slutningen af 2018 i overensstemmelse med virksomhedens tidslinje for synergi-mål," skriver Nokia i pressemeddelelsen.

"Reduktionerne vil primært finde sted på områder, hvor der er overlap, eksempelvis research og development, regionale og salgsorganisationer og corporate-funktioner."

Nokia meddeler, at de første møder med fagforeninger afholdes i dag, onsdag, og lignende møder med medarbejderrepræsentanter vil blive afholdt i op mod 30 lande i de kommende uger.

"Disse handlinger skal sikre, at Nokia forbliver en stærk industrileder," udtaler Nokia-topchef Rajeev Suri.

"Da vi annoncerede opkøbet af Alcatel-Lucent, lovede vi at levere 900 millioner euro i synergier - og det løfte har ikke ændret sig."

"Vi ved også, at vores handlinger har reelle menneskelige konsekvenser, og derfor vil vi gå frem på en måde, der er i overensstemmelse med vores værdier og hjælpe med at støtte de berørte medarbejdere." 

Læs også:

Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant

Så er det officielt: Nokia klar til smartphone-comeback




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere