Artikel top billede

Så er det officielt: Nokia klar til smartphone-comeback

Finske Nokia er klar til igen at lancere smartphones, efter at koncernen frasolgte device-divisionen til Microsoft for tre år siden.

Det var et hårdt presset Nokia, der solgte sin mobiltelefon-forretning til Microsoft i 2013.

Nu er Nokia så igen klar til at prøve kræfter med smartphone-markedet.

Det nye eventyr har ikke noget med Microsoft og Lumia-telefonerne at gøre, men er derimod et reelt comeback-forsøg fra finnerne.

Dog er det ganske afgørende, at Nokia formentlig ikke selv vil producere telefonerne, men snarere satse på partnerskaber med hardwareselskaber. 

Nokias CEO, Rajeev Suri, bekræfter planerne selskabets pressemøde på Mobile World Congress i Barcelona.

Techcrunch skriver, at Rajeev Suri udtaler, at Nokia ikke har travlt med at lancere nye smartphones igen, og at det kan være enten i 2016 eller 2017, at vi igen ser en Nokia-telefonen på markedet.

Læs også: Nokia planlægger mobil-comeback: Tre grunde til at det er en dårlig ide

Samtidig lægger han op til, at Nokia vil lade andre hardware-producenter anvende Nokia-brandet via licenser.

"Der er ikke nogen specifik tidsramme. Vi behøver ikke skynde os. Vi vil udforske dette med den rigtige partner eller partnere," siger Rajeev Suri i Barcelona ifølge Techcrunch.

Rajeev Suri forklarer samtidig, at der stadig er masser af værdi i Nokia-brandet, og at det er oplagt, at der skal være tale om premium-produkter af samme grund.

Er det nu også en god idé?

Der har længe været skriverier og rygter om Nokias forsøg på et mobil-comeback, og her på Computerworld har vi også set nærmere på, hvilke muligheder, Nokia har for igen at komme til at spille en væsentlig rolle i branchen - og ikke mindst, hvad der taler imod, at det bliver en succes.

Læs analysen her.

Når Nokia først nu vælger at forsøge sig med smartphones igen, skyldes det konkurrenceklausuler med Microsoft efter amerikanernes køb af Nokias mobil-division for 40 milliarder kroner i 2013.

Nokia har tidligere afvist mobil-rygterne, men nu er planerne altså blevet bekræftet til Mobile World Congress i Barcelona.

Forud for Nokias salg af mobilforretningen til Microsoft i 2013 var der gået nogle ekstremt hårde år for den finske telekoncern.

Det var ikke mindst Apples iPhone og de mange Android-produkter, der var med til at køre Nokia helt ud på sidelinjen. Læs hele historien om Nokias fald fra tinderne her

Læs også:

Nokia planlægger mobil-comeback: Tre grunde til at det er en dårlig ide

Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet

Milliardhandel en realitet: Nokia og Alcatel-Lucent skaber ny global netværksgigant

Mystisk foto: Er dette Nokias comeback som mobilproducent?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere