Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Intel fyrer 11 procent af medarbejderne: 12.000 ansatte skal ud af vagten

Intel har vækst på alle nøgleområder, men sætter alligevel 12.000 medarbejdere på porten i en stor omstrukturering. Selskabet skal i en helt anden retning end den tidligere.

Intel skiller sig af med 12.000 medarbejdere i en stor omstrukturering af selskabet, der forsøger at ruste sig til en fremtid med fokus på nye områder som servere og Internet of Things.

De 12.000 medarbejdere svarer til hele 11 procent af den samlede medarbejderstab verden over.

Selskabet havde ved årsskiftet 104.800 medarbejdere fordelt i 72 lande.

Intel benytter sig samtidig af lejligheden til at konsolidere sine lokationer verden over, hvor lande-kontorer skal lægges sammen i større enheder.

Markedet dykker

Intel har i mange år været verdens største chip-producent, men er de i senere år blevet alvorligt udfordret af nye fremadstormende spillere, der har langt bedre fat i nye vækstområder.

Intel succes har nemlig hvilet på pc-området, som Intel har domineret.

Men pc-markedet har i flere år dykket. Der bliver kort og godt solgt færre pc'er verden over. Således blev årets første kvartal det værste pc-kvartal siden 2007.

Det kan du læse mere om her: Pc-salget styrtdykker - på laveste niveau siden 2007

Det er noget, der rammer Intel, og den store omstrukturering har til formål at refokusere det store selskabs indsats mod nye vækstområder.

Intel meddeler således, at udvikling af udstyr til datacentre - og ikke til pc'er - fremover vil blive selskabets primære fokusområde.

Datacenter-området vokser da også kraftigt for tiden, hvor computerkraft og lignende samles med stor hastighed i cloud'en - og altså dermed de store datacentre rundt omkring, hvor der tillige pågår et slags våbenkapløb mellem leverandørerne om hele tiden at kunne levere bedst og billigst.

Intel håber, at væksten på dette område på sigt vil kunne opveje det markante fald i pc-markedet.

Hertil udpeger Intel områder som hukommelseschip samt FPGA-teknologi (field-programmable gate array) som nye fokusområder.

Intel er fornylig gået ind på FPGA-området med selskabets nylige opkøb af Altera, som du kan læse mere om her: Intel vil købe chip-gigant for 115 milliarder kroner

For Intel er problembarnet fortsat mobilmarkedet, der er vokset eksplosivt i de senere år, men som Intel har haft meget svært ved at få fat i.

I dag kører Intels mobile Atom-chip således kun i en håndfuld smartphones, mens rivaler som især britiske ARM er langt foran.

Til gengæld har Intel fået fat i tablet-markedet - som til gengæld ikke længere regnes for et vækstmarked.

Servermarkedet er for tiden Intels mest profitable område, men selskabet er her under pres fra fremadstormende konkurrenter.

Eksempelvis har Google indgået samarbejde med Rackspace om at designe en ny server-typer baseret på IBM's Power 9-arkitektur, ligesom Google for tiden har mest kig på ARM-server-chip fra Intel-rivalen Qualcomm.

Det er blevet bemærket i Intel hovedkvarter, da Google er blandt verdens allerstørste købere af servere.

Koster kassen

Omstruktureringen og ikke mindst de mange fyringer kommer til at koste Intel kassen.

Selskabet meddeler således, at det tager en nedskrivning på 1,2 milliarder dollar - 7,9 milliarder kroner - i andet kvartal som følge af omstruktureringen.

Det dugfriske regnskab fra Intel viser i øvrigt, at selskabet ikke er presset økonomisk for tiden.

Selskabet landede et overskud på to milliarder dollar - 13 milliarder - i årets første kvartal, hvilket svarer til en vækst på tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Omsætningen er i kvartalet steget med syv procent i forhold til det samme kvartal i fjor.

Også pc-divisionen - Client Computing Group - er vokset. Her er omsætningen steget med to procent i forhold til samme kvartal sidste år, mens omsætningen i Data Center Group er steget med ni procent.

Det samme billede så vi iøvrigt for et par år siden, da Intel trods en indtjening på 300 milliarder kroner valgte at fyre 5.400 medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Tjener 300 milliarder - men 5.400 ansatte skal ud næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere