Artikel top billede

Tjener 300 milliarder - men 5.400 ansatte skal ud næste år

Chip-gigant skovler penge ind, men vil alligevel fjerne 5.400 ansatte.

Chip-giganten Intel gør status over et stabilt salg på pc-markedet, men en svækkelse på datacenter-fronten betyder, at virksomheden ikke vokser nok. Tværtimod.

Derfor varsler Intel nu, at der skal være færre folk til at varetage arbejdsopgaverne i virksomheden.

"Intel skal justere ressourcerne til virkeligheden og udviklingen i virksomheden i det kommende år. Det vil indebære en målrettet reduktion i personalet samt en omfordeling af ressourcer," skriver Intel i en rapport om forandringerne.

Det beretter Computerworlds nyhedstjeneste.

Nedjusteringen af arbejdsstyrken bliver på fem procent, hvilket svarer til en nedgang på 5.400 ansatte.

Frivillig afgang

Den planlagte nedgang skal primært ske gennem frivillig afgang, pensionering og ansatte, der stopper, som ikke vil blive erstattet med nye personer.

Ifølge Chris Kraeuter, der er presse-mand hos Intel, vil nedskæringen ikke ske gennem massefyringer i virksomheden.

Varslingen om nedskæringer kommer sammen med resultaterne for det fjerde kvartal i 2013.

Her berettes der om en stigning i omsætningen på tre procent i forhold til samme periode sidste år. Derved lander resultatet på 75 milliarder kroner i fjerde kvartal. 

Overskuddet steg med seks procent til lidt over 14 milliarder kroner i samme periode.

Omsætningen for hele sidste år lander på små 300 milliarder kroner, mens nettoresultatet falder 13 procent og lander på 53 millirader kroner for 2013.

Det skriver Computerworld i Norge.

Læs også:
Rygte: Dell på vej med masse-nedskæring

Stort software-hus fyrer 50 mand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere