Artikel top billede

YouTube på trapperne med reklamer du ikke kan skippe

Googles videotjeneste YouTube er på trapperne med en ny type reklamer, som du ikke bare kan klikke dig videre fra. Læs her, hvorfor Google introducerer dette nye reklameformat.

En af verdens allermest populære hjemmesider er Googles videotjeneste YouTube, som i de senere år gradvist har sneget flere og flere reklamer ind, før du kan se din ønskede video.

For det meste kan du blot klikke dig videre, så du slipper for uønskede forstyrrelser i din playliste af kattevideoer eller hvad du nu ser og hører på verdens største videosite.

I næste måned er folkene bag YouTube så klar med en ny type reklame, som du ikke bare kan klikke dig videre fra, fremgår det af Googles Adwords-blog.

Reklamer som haikudigte

'Bumper-ads' hedder den nye type reklamer, der er seks sekunder lange spots, som især er målrettet mobilbrugere.

YouTubes produktmanager for videoreklamer, Zach Lupei, beskriver på bloggen de kommende bumper ads - der er små, korte budskaber - som 'hurtige' og 'sjove', og som et format, der virker godt på produktgenkendelse og på at skabe viden om et produkt.

"Vi tænker på bumper ads som videoreklamernes små haikudigte, og vi er spændte på at se, hvordan det kreative miljø vil arbejde med dem," forklarer Zach Lupei på bloggen.

Læs også: Google tvinger Adblock-brugere til at se reklamer alligevel med fiffig fidus

Reklamer passer til vores vaner

Han nævner ingen steder, at de kommende seks sekunders reklamer ikke er mulige at klikke sig videre fra, hvis man nu er den type person, der hellere vil se sit fremsøgte indhold frem for andres reklamebudskaber.

I Googles oversigt over forskellige typer reklamer figurerer bumper ads dog som en del af de videoreklamer, som du ikke bare kan klikke dig videre fra.

Googles forklaring på de korte reklamer er, at de passer godt til mobilbrugere, hvor Google har en helt særlig målgruppe i kikkerten.

"Ny forskning viser, at halvdelen af de 18 til 48 årige først og fremmest tænder for deres mobile enhed for at se videoer. Selv i stuen er der mange folk, der foretrækker at se videoer på deres smartphone. [...] Og når seervaner ændrer sig, arbejder vi på at introducere nye formater, der passer til disse vaner," lyder det på Google-bloggen.

Læs også: 
Google blokerer for reklamer til nyhedssite: Sitet misbruger Google-navnet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere