Artikel top billede

Oracle må skyde en hvid pind efter 10 milliarder dollar fra Google

Google har nu rettens ord for, at Oracle ikke har noget at komme efter. Oracle raser, at kampen om Java-API'er i Android fortsætter.

Google har nu rettens ord for, at søgegigantens brug af Java-API'er var inden for rammerne af såkaldt "fair use". En jury i San Francisco besluttede torsdag, at Google ikke havde krænket Oracles ophavsret. Det skriver The Register.  

Det betyder blandt andet, at Google slipper for at betale op mod 60 milliarder kroner i erstatning til Oracle, der fik ejerskab over Java med købet af Sun Microsystems i 2010. 

Anker med det samme

Google har reageret positivt på dommen, som firmaet betegner som en styrkelse af både sit eget Android-miljø og for Java-programmører generelt. 

Ikke overraskende har Oracle's advokater ikke armene over hovedet af glæde og truer med et anke sagen.

"Vi mener at Google udviklede Android ved ulovligt at kopiere grundlæggende Java-teknologi, for at haste ind på mobilmarkedet. Vi mener, at der er indtil flere årsager til at anke dommen," udtalte Oracle's advokat Dorian Daley til The Register.

Advaret på forhånd

Dorian Daley må have en særligt bitter smag i  munden, eftersom en dommer i april direkte advarede imod at gå i retten med sagen.

Advarslen kom under en høring, som netop skulle hjælpe kamphanerne til at finde en fredelig løsning.

"Når den retssag er slut, vil en af jer gå ud af retssalen med armen om jeres klient og prøve at forklare, hvorfor I tabte," lød de formanende ord fra dommer William Alsup den gang. 

Læs også: Oracle hiver Google i retten igen for at bruge Java i Android: Dommer advarer kamphanerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere