Oracle hiver Google i retten igen for at bruge Java i Android: Dommer advarer kamphanerne

Efter både retsmøder og forhandlingsmøder skal Oracle og Google igen i retten med en sag til 53 milliarder kroner.

53 milliarder kroner er mange penge. Rigtig mange penge. Så det er ikke mærkeligt, at Oracle kæmper hårdt for at få Google til at slippe kronerne for at bruge Java i dets Android system.

Sagen har allerede været i retten én gang, men juryen kunne ikke finde ud af, om Oracle skulle have penge fra Google.

Advaret af dommer
I sidste uge prøvede de stridende parter to gange at nå til enighed.

Torsdag mødtes parterne til en høring, der gik så dårligt, at dommeren direkte advarede parternes advokater om, at endnu en retssag vil betyde et voldsomt nederlag for i hvert fald en af parterne, fortæller vores søstermedie cio.com.

"Når den retssag er slut, vil en af jer gå ud af retssalen med armen om jeres klient og prøve at forklare, hvorfor I tabte," advarede dommer William Alsup de fremmødte advokater.

Topmøde endte med krig på kniven
Dagen efter mødtes Oracle og Google's CEO's til et seks timer langt topmøde, som endte lige så dårligt som høringen.

Google mener nemlig stadig, at brugen af Java-kode i Android falder ind under det såkaldte fair use-begreb, og at Oracle derfor ikke har krav på en øre.

Mødet endte med en beslutning om at mødes i retten endnu en gang i et forsøg på at få en endegyldig afgørelse. En beslutning som tilsyneladende ikke var lige populær hos alle parter.

"Efter et tidligere forsøg på at afgøre denne sag endte i en fiasko, noterede retten sig, at nogle sager simpelthen bare har brug for at komme for retten. Denne sag har tilsyneladende behov for at komme for retten to gange,"   konkluderede den bisiddende dommer tørt i sine noter fra mødet.

Læs også: Oracle afslører: Så vild en forretning er Android for Google - milliarderne vælter ind


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.