Artikel top billede

Oracle hiver Google i retten igen for at bruge Java i Android: Dommer advarer kamphanerne

Efter både retsmøder og forhandlingsmøder skal Oracle og Google igen i retten med en sag til 53 milliarder kroner.

53 milliarder kroner er mange penge. Rigtig mange penge. Så det er ikke mærkeligt, at Oracle kæmper hårdt for at få Google til at slippe kronerne for at bruge Java i dets Android system.

Sagen har allerede været i retten én gang, men juryen kunne ikke finde ud af, om Oracle skulle have penge fra Google.

Advaret af dommer

I sidste uge prøvede de stridende parter to gange at nå til enighed.

Torsdag mødtes parterne til en høring, der gik så dårligt, at dommeren direkte advarede parternes advokater om, at endnu en retssag vil betyde et voldsomt nederlag for i hvert fald en af parterne, fortæller vores søstermedie cio.com.

"Når den retssag er slut, vil en af jer gå ud af retssalen med armen om jeres klient og prøve at forklare, hvorfor I tabte," advarede dommer William Alsup de fremmødte advokater.

Topmøde endte med krig på kniven

Dagen efter mødtes Oracle og Google's CEO's til et seks timer langt topmøde, som endte lige så dårligt som høringen.

Google mener nemlig stadig, at brugen af Java-kode i Android falder ind under det såkaldte fair use-begreb, og at Oracle derfor ikke har krav på en øre.

Mødet endte med en beslutning om at mødes i retten endnu en gang i et forsøg på at få en endegyldig afgørelse. En beslutning som tilsyneladende ikke var lige populær hos alle parter.

"Efter et tidligere forsøg på at afgøre denne sag endte i en fiasko, noterede retten sig, at nogle sager simpelthen bare har brug for at komme for retten. Denne sag har tilsyneladende behov for at komme for retten to gange,"   konkluderede den bisiddende dommer tørt i sine noter fra mødet.

Læs også: Oracle afslører: Så vild en forretning er Android for Google - milliarderne vælter ind
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere