Artikel top billede

Foto: Uffe Weng. (Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Spritny måling på de danske LTE-netværk: Sådan er de danske 4G-forbindelser

Ny undersøgelse dokumenterer, hvordan de danske LTE/4G-netværk klarer sig sammenlignet med netværkene i de andre nordiske lande.

Høj hastighed og lav latency.

Det er situationen, når man sammenligner de danske mobilbrugeres 4G/LTE-forbindelser med situationen i Sverige, Norge og Finland.

Til gengæld halter Danmark bagefter de tre andre lande, når det kommer til dækningen - altså hvor ofte de danske mobilbrugere rent faktisk kan fange et LTE-signal.

Det er konklusionen i en ny opgørelse fra engelske OpenSignal, der løbende tracker LTE-situationen i en lang række lande.

Det sker med udgangspunkt i data fra OpenSignal-appen, som flere hundrede tusinde mobilbrugere har installeret.

Datagrundlaget bag den nye, nordiske LTE-undersøgelse er over 34 millioner test på 22.310 brugeres mobiltelefoner fra 1. januar til 31. marts.

Her er dommen

OpenSignal skriver med udgangspunkt i de indsamlede data:

"Mens de gennemsnitlige 4G-hastigheder i regionen var over de globale gennemsnit, skiller Danmark sig ud i gruppen med LTE-hastigheder på 24,5 Mbps."

"De hurtigste forbindelser i den nordiske region blev målt hos den danske operatør TDC med gennemsnitlige downloadhastigheder på 30,6 Mbps."

Læs også: LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

Samtidig lyder det dog også om LTE-dækningen i Danmark:

"Nordiske abonnenter mangler bestemt ikke 4G-signal. Vores målinger af LTE-dækning i Finland, Norge og Sverige lå alle på over 80 procent, mens Danmark var over 72 procent."

OpenSignal hæfter sig desuden ved, at den nordiske region var først med de kommercielle LTE-netværk og stadig fører an i en global sammenhæng.

3G og 4G sender Danmark til tops

Det gælder ikke mindst Danmark, selvom vi altså halter lidt bagefter nabolandene, når det kommer til LTE-dækningen rundt omkring i landet.

"Med gennemsnitlige LTE-downloadhastigheder på 24,5 Mbps, var Danmark ikke bare pænt foran de andre i Norden, men har også nogle af de hurtigste LTE-hastigheder i verden."

"Med disse 4G-hastigheder, koblet med Danmarks høje performance på 3G-services, er Danmark pænt foran sine naboer i de overordnede hastigheder."

"Den typiske danske abonnent har gennemsnitlige downloadhastigheder på 17,4 Mbps hastigheder på tværs af 3G og 4G-netværk."

Til sammenligningen kan Norge på andenpladsen klare en overordnet 3G- og 4G-hastighed på 14,4 Mbps, mens Sverige ligger på 12,6 Mbps og Finland på 10,8 Mbps.

Ser man kun på 4G-nettet, ligger Danmarks 24,5 Mbps også ganske langt over nummer to, Norge, der kan klare 16,3 Mbps i gennemsnitlig downloadhastighed på 4G-nettet.

Læs også:

LTE/4G: Sådan er hastigheden og dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

Bølge af nye smartphones med heftige data-hastigheder på vej




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere