Artikel top billede

Tesla-ejer kørte i døden med autopilot slået til

Ifølge et vidne så Tesla-chaufføren en Harry Potter-film, da ulykken indtraf. Nu bliver sagen undersøgt af de amerikanske myndigheder.

De amerikanske myndigheder undersøger nu en dødsulykke, der involverede en Tesla Model S med autopiloten aktiveret. Det oplyser Tesla selv på virksomhedens blog.

Teslas autopilot er en af de mest avancerede i branchen, og den gør det muligt for bilen at køre, uden at chaufføren betjener rattet eller pedalerne.

Koliderede med lastbil

Ulykken fandt sted på en landevej i den amerikanske stat Florida, hvor bilen kolliderede med en lastbil med anhænger, der krydsede vejen. Hverken bilens autopilot eller chaufføren registrerede køretøjets hvide trailer i kraftigt modlys.

Teslas administrerende direktør Elon Musk oplyser i et tweet, at lastbilen ikke blev registreret af bilens indbyggede radar, fordi radaren fejlfortolkede traileren som et vejskilt over vejbanen.

Uheldet bliver nu undersøgt at den amerikanske myndighed National Highway Traffic Safety Administration, der har åbnet en "indledende evaluering af uheldet" .

Kørt 209 millioner kilometer

Ifølge Tesla har virksomhedens biler sammenlagt kørt 209 millioner kilometer med autopiloten, og der er indtil nu kun registreret én dødsulykke.

Til sammenligning sker på amerikanske landeveje en dødsulykke for hver gang, der er kørt 151 millioner kilometer.

Lastbilchaufføren fortæller ifølge nyhedsbureauet AP, at Teslaen kørte så stærkt, at den efter kollisionen fortsatte under lastbilens trailer og kolliderede med en telefonpæl 400 meter længere ned af vejen.

Så chaufføren film i mens?

Lastbilchaufføren hævder ligeledes, at føreren afspillede en Harry Potter-film i kabinen, da ulykken skete, og at lyden fra filmen stadigvæk kunne høres fra kabinen efter ulykken.

Tesla oplyser dog til AP, at det ikke er muligt at se film på bilens touchskærm. 

Tesla understreger ligeledes, at chaufføren aktivt skal slå autopiloten til, før den virker, samt at Tesla informerer chaufføren om, at det er en ny teknologi, der fortsat er i "beta-stadiet".

Chaufføren bliver derfor også instrueret i, at vedkommende hele tiden skal holde sine hænder på rattet og være parat til at overtage styringen, mens autopiloten er slået til. 

Computerworld har tidligere testet Teslas autopilot-funktion, og herunder kan du se, hvordan det gik:

Læs også: 

Test: Teslas opdaterede Model S - med autopilot og 400 heste

Nu kan Tesla S køre selv med Autosteer: Vi har været på tur i den (næsten) selvkørende bil 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere