Artikel top billede

Store samkørsels-tjenester fusionerer: Vil forsøge at ramme Uber i hele Europa

To af Europas største samkørsels-tjenester fusionerer til kæmpe-spiller med 100.000 registrerede taxaer i Europa. Målet er klart: Uber skal ned med nakken.

Uber har i Europa for alvor fået sindene i kog i den etablerede taxa-branche, der har blæst til kamp mod samkørsels-tjenesten - ikke mindst i retssalene.

Ubers indtog får nu også andre konsekvenser: De to store europæiske taxa-tjenester Mytaxi og Hailo fusionerer nu til en stor-spiller på området, som parterne selv kalder for 'taxa e-hailing.'

Formålet er klart: At udfordre Uber på området for smarte app-løsninger, hvor man nemt og på tværs af landegrænser kan tilkalde en taxa.

Det fusionerede firma kommer til at hedde Mytaxi, og det får ifølge parterne fra etableringen 100.000 registrerede chauffører i 50 europæiske storbyer i ni lande under vingerne, som årligt betjener op mod 70 millioner passagerer.

Mytaxi ejes af tyske Daimler Mobility Services og findes for tiden i Østrig, Tyskland, Italien, Polen, Portugal, Spanien og Sverige, mens britiske Hailo for tiden kører i Storbritannien, Irland og Spanien.

For begge tjenester gælder det, at de opererer med etablerede taxa-chauffører frem for - som det er tilfældet med Uber - med private chauffører.

Daimler var blandt de første til at forsøge sig på markedet for apps, der anvendes til at tilkalde taxaer på tværs af taxa-selskaber.

Siden er markedet vokset markant, og flere store selskaber har investeret massivt i løsninger i forsøget på at komme med i takt med, at fronterne i den tilstundende krig om at få en position i fremtidens transport-marked ved at forme sig.

Toyota har investeret i Uber, Apple har smidt syv milliarder kroner ind i den kinesiske Uber-pendant, Digi Chuxing, General Motors forsøger sig med Lyft, som arbejder på at søsætte en hel flåde af selvkørende elektriske taxier, mens tyske VW har investeret i israelske Gett.

Uber er blot seks år gammel, og der findes intet iværksætterselskab, der nogensinde tidligere har modtaget så mange penge som Uber, som har oparbejdet en såkaldt 'warchest' med 73 milliarder kroner, som skal investeres i udvikling og udbredelse.

Uber er dog i en række lande løbet ind i forskellige lovgivningsmæssige barrierer - herunder i Danmark.

Men som det ofte er tilfældet med disruptive ideer, har tjenesten om ikke andet fået sparket gang i nye ideer i den etablerede branche.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Uber vende op og ned på det hele - og ingen kan gøre noget

Læs også:

Dansk taxachauffør gik undercover hos Uber: Her er, hvad han oplevede

Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler

DSB trues af digitale landvindinger i disruptiv bølge - og gør det hele værre for sig selv

Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder

Danske Uber-chauffører dømt for piratkørsel

Apple i gang med stor mystisk milliard-satsning: Hvad er der i gære?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere