Artikel top billede

Google arbejder på spritnyt operativsystem: Her er "Fuchsia"

I al stilhed er Google gået i gang med at arbejde på et nyt styresystem ved navn Fuchsia, der inden længe bliver sluppet løs på Raspberry PI 3. Her kan du læse mere om det nyeste styresystem fra Google, som denne gang ikke er bygget på Linux-kernen.

It-giganten Google har uden de store armbevægelser i offentligheden påbegyndt udviklingen af et nyt operativsystem.

Navnet på systemet er indtil videre Fuchsia, som udover at være et styresystem også er navnet på en planteslægt.

På Googles GitHub-side tilhørende selskabets tekniske Fuchsia-projekt er der ikke umiddelbart meget information at hente, men websitet Android Police har dykket ned i de sparsomme oplysninger. 

Android-politiet kan berette, at Fuchsia modsat tidligere Google-operativsystemer som Android og ChromeOS ikke er bygget på Linux-kernen.

Derimod er Fuchsia funderet på Magenta-kernen, som igen er baseret på LittleKernel-projektet.

Det betyder altså, at Magenta-kernen er motoren i Fuchsia, ligesom Linux-kernen er motoren i eksempelvis Android.

Det specielle ved Magenta-kernen er ifølge Android Police, at den skalerer bedre end konkurrerende produkter. Det baner samtidig vejen for, at Fuchsia kan rulles ud på smartphones, desktop-computere, men også indlejrede enheder som hardware i et Internet of Things-system.

Bruger eget programmeringssprog

Googles eget objektorienterede programmeringssprog Dart ser ud til at blive Fuchsias primære sprog, mens open source-projektet Flutter danner rammen om brugergrænsefladen.

"Glasuren på kagen er Escher, et renderingsværktøj til understøttelse af lysbrydning, bløde skygger og andre visuelle effekter med OpenGL eller Vulkan under motorhjelmen," skriver Android Police.

Her er OpenGL et grafikbibliotek, mens Vulkan er et crossplatform 3D-grafik API.

"Skygger og subtile farvereflesioner er nøgleelementer i Material Design (designsprog udviklet af Google, red.), så det ser ud til, at Flutter og Escher kunne blive designet med tanke på Material Design-brugergrænsefladen," lyder det videre hos Android Police.

Kommer til Raspberry PI 3

Fuchsia understøtter 32-bit og 64-bit ARM CPU'er såvel som 64-bit PC'er.

Samtidig har Googles senior system software-ingeniør Travis Geiselbrecht bekræftet, at Fucshia snart kommer til mini-computeren Raspberry Pi 3, hvis du da ikke lige selv har tekniske evner og interesse for at kompilere og køre det selv.

Derudover er Google temmelig sparsom med oplysninger om formålet med at bygge Fuchsia.

Dermed er gættelegen startet, inden der kommer flere informationer om systemet.

Android Police gætter eksempelvis på alt lige fra, at Fuchsia en dag erstatter Android og ChromeOS, mens det også kan ses som en pendant til Samsung Tizen OS, der er et letvægtsalternativ til Android.

At Fuchsia er et rent eksperiment fra Googles side, som aldrig vil se andet end Silicon Valley-selskabets egne udviklere, er naturligvis også en mulighed.

Læs også:

Alvorlig sårbarhed opdaget i mobil-chip: Kan åbne for fuld adgang til din Android-telefon

Derfor taber Apple terræn mens Facebook og Google buldrer frem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere