Artikel top billede

Nye wearables fra Samsung og Asus: Endelig begynder smartwatches at ligne rigtige ure

Samsungs og Asus' nyeste smartwatches ligner til forveksling rigtige ure. Urene løser samtidig et af smartwatches allerstørste problemer.

Smartwatches har ikke rigtig fanget interessen hos den brede befolkning, men nu forsøger både Samsung og Asus med et par nye håndledscomputere, der ikke længere ligner et stykke elektronik fra 1980'erne. 

Samsung har præsenteret selskabets nyeste smartwatch ved årets IFA-messe i Berlin.

Gear S3 er navnet. Der er tale om en efterfølger til sidste års anmelderroste Gear S2. 

Lige som på sidste års S2 kan ringen omkring skærmen roteres og benyttes til at navigere rundt i urets styresystem.

Det er en smart løsning til navigation, da dine fingre ofte dækker for den lille skærm, når du ellers trykker på den.  

Uret er en smule større end sidste års model, men det er designet med et schweizisk udtryk, og med en strømbesparende AMOLED-skærm er urskiven altid tændt.

Det betyder, at det er slut med at rotere håndleddet for at tænde for skærmen som på et Apple Watch. 

Læs: Derfor er brugerne dybt utilfredse med deres smartwatches

Endelig et godt batteri
Uret er udstyret med Samsungs eget Tizen-system og altså ikke Android Wear, men uret fungerer alligevel med andre smartphones end Samsungs. Der skulle ligge 9.000 apps i Googles Play Store, der fungerer på urets system, heriblandt Spotify.

Gear S3 har indbygget GPS og et batteri på 380 mAh.

Det lyder småt, men det er næsten dobbelt så meget som i sidste års S2, og det er stort nok til at holde uret tændt i op til fire  dage - hvis du altså ikke bruger GPS'en. Netop batterilevetiden har indtil nu været smartwatches akilleshæl.

Du kan desuden købe en model med indbyget 4G/LTE, så det i højere grad er et selvstændigt produkt og ikke bare tilbehør til din smartphone. 

Asus Zen Watch 3

Asus har også lanceret en ny model af sselskabets ZenWatch i forbindelse med IFA-messen i Berlin.

Zen Watch 3 er et cirkulært ur, der lige som Samsungs Gear S3 i højere grad ligner et ægte ur med ekstra knapper og læderrem. 

Asus har prydet uret med et 1,4 tommer AMOLED-display, der burde være med til at højne batterilevetiden på uret (som Asus siger ligger på omkring to dage). Asus har desuden indbygget "hypercharging", der oplader uret til 60 procents kapacitet på blot 15 minutter. 

Googles Android Wear-styresystemet er installeret på telefonen, der står til at få en større softwaremæssig renovering i løbet af efteråret. 

Der er endnu ingen dansk dato for hverken Samsung Gear S3 eller Asus Zen Watch 3, men Zen Watch har indtil videre end europæisk pris på 299 euro - cirka 1.700 kroner. 

Læs også: Fik kritik for Apple Watch: Nu udfordrer Apple verdens største urproducenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere