Artikel top billede

Blæser til kamp mod alt for tunge websider: Vi har brug for hurtigere load-tider

Alt for mange websider har for mange og for tunge elementer, og udviklerne har ikke gjort deres kode-arbejde godt nok.

En ny webside ved navn Web Bloat Score tiltrækker sig i disse dage en del opmærksomhed rundt omkring i diverse udvikler-miljøer på internettet.

Webbloatscore.com forsøger at blæse til kamp mod en uheldig tendens på internettet: At websiderne bliver tungere og tungere på grund af grafiske elementer og ringe kode-arbejde fra udviklernes side.

Konsekvenserne er blandt andet længere load-tider.

Det er en kroatisk webudvikler ved navn Željko Švedić, der står bag den nye webside, der forsøger at gøre opmærksom på problemet.

Han har - med et glimt i øjet - udviklet det, han kalder Web Bloat Score eller bare WebBS. Den bygger på formlen: WebBS = TotalPageSize / PageImageSize.

Ved at holde sidens totale størrelse op mod størrelsen på et screenshot af siden kommer Željko Švedićs frem til en WebBS - jo højere score, jo værre står det til med websidens 'bloat-niveau'.

"For at kunne reparere noget, er vi nødt til at måle det først," lyder det på Web Bloat Score, hvor du kan teste din egen websides WebBS.

Et eksempel på en webside med en lav WebBS er Tim Berners-Lees hjemmeside, der lander på en score på blot 0,204.

Computerworld.dk ligger på en WebBS på 0,948, mens dr.dk lander på hele 10,9.

Derfor er der et problem

Željko Švedić mener, at det er problematisk, hvis man alene vurderer en webside ud fra, hvor meget den fylder, og hvor hurtigt den loader.

Man er nødt til at holde størrelsen op imod, hvor meget indhold, der er på siden.

En en helt simpel tekst-webside kan eksempelvis godt være for tung, hvis den fylder bare 500 kB, når det potentielt kunne være meget mindre.

Ifølge Željko Švedić er den gennemsnitlige webside i dag på 2496 kB og kræver 140 requests.

Det er markant mere, end det var tilfældet for bare få år siden, og derfor er det heller ikke første gang, at webfolk forsøger at gøre opmærksom på problemstillingen.

Læs mere om det her:

For tunge websider: Her er de store load-problemer

Sådan løser du problemet med alt for sløve websider

Derfor er websiderne så lang tid om at loade




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere