Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple griner hele vejen til banken: Tjente næsten alle pengene i den globale mobil-branche i tredje kvartal

Android er verdens mest populære styresystem, men det er stadig Apple, der tjener pengene. ""Apples evne til at maksimere prisen og minimere produktionsomkostningerne er overordentligt imponerende," lyder det fra analysehus.

Det er kendt viden, at Apple er en af de største profitmaskiner i mobilbranchen. Og udbyttet i det seneste kvartal var voldsomt selv for Apple. 

Ifølge analysehuset Strategy Analytics skrabede hele mobilbranchen godt 9,4 milliarder dollar ind i løbet af årets tredje kvartal, hvilket rundt regnet svarer til 66 milliarder danske kroner. 

Ud af de 66 milliarder kroner løber Apple hele 91 procent af kagen. Det svarer til cirka 59 milliarder kroner, hvilket er rekord for det californiske selskab.

"Apples evne til at maksimere prisen og minimere produktionsomkostningerne er overordentligt imponerende, og iPhonen bliver ved med at generere skyhøj profit," skriver Linda Sui, direktør hos Strategy Analytics. 

Det var blandt andet i tredje kvartal, at Apple lancerede sin iPhone 7. Nylanceringer har næsten altid en stor indflydelse på Apples salg. En iPhone 7 sælges i Danmark for omkring 5.000 kroner, men den koster kun cirka 1.500 kroner at producere, hvis man skal tro IHS Markit, der har undersøgt de nye iPhones. 

Hvor er Samsung?

Hvad der måske overrasker, er Samsungs fravær på listen. 

Imens Strategic Analytics ikke selv kommer med en forklaring, er det nærtliggende at pege på Note 7-episoden.

Note 7-telefonen var udråbt til at være årets smartphone, hvorefter telefonen blev ramt af batteriproblemer. 

Verden over brød en række Note 7-telefoner ud i brand, tilsyneladende på grund af et lidt for presset batteri i det tynde design, og det fik Samsung til at trække 2,5 millioner Note 7-telefoner tilbage. 

Tilbage i andet kvartal af 2016 sad Samsung på 82 procent af al Android-profit, så Note 7-episoden og tilbagekaldelsen har uden tvivl ramt Samsung hårdt. 

I stedet ser vi kinesiske firmaer som Huawei, Vivo og Oppo rangere efter Apple på listen. HTC, Sony og LG ligger og gemmer sig i "Other".

Huawei ligger på andenpladsen med godt 2,5 procent af al indtjening i tredje kvartal, hvilket svarer til 1,4 milliarder kroner. Huawei er i Danmark det tredje mest solgte mobilmærke og har netop lanceret sin nyeste smartphone, Mate 9 Pro. 

Læs også: Huawei lancerer ny toptelefon i Norden: Mate 9 Pro




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere