Artikel top billede

Et kig ind Samsungs test-laboratorium. Foto: Samsung

Se Samsungs video om eksplosionsfarlig mobiltelefon: Her er den tekniske forklaring

Note 7-telefonens evne til at bryde i brand forklares nu af producenten Samsung, efter at flere hundrede teknikere har været på sagen. Se Samsungs tekniske forklaring her på, hvorfor telefonen blev brandfarlig.

Efter flere måneder med spekulationer og læk af rapporter er Samsung nu selv klar med forklaringen bag problemerne med Note 7-smartphonen, der som bekendt i flere tilfælde brød ud i brand.

Den officielle forklaring: Selvantændelsen skete på grund af problemer med to forskellige batterityper og ikke på grund af fejl i hardware eller software fra Samsung.

Det konkluderer Samsung, efter 700 ansatte har gennemgået over 20.0000 Note 7-telefoner og 30.000 batterier. 

Den første fejl skete på grund af batteriet, hvis chassis var for småt til sikkert at opbevare de interne dele. Det betød, at den negativt ladede elektrode i batteriet blev bøjet og kunne skabe en kortslutning. 

Læs også: Samsung skovler penge ind trods kæmpekrise med brandfarlig Note 7

Efter de første tilfælde tilbagekaldte Samsung Note 7-telefonerne og udskiftede de potentielt brandfarlige batterier med nye batterier fra en anden leverandør.

Desværre var der også her problemer med batteriet. Denne gang var det svejseproblemer, små rester af lodningsmateriale, der gennemborede isolationstapen, hvilket igen fører til en kortslutning.

Læs også: Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en rigtig fin stylus

Derudover manglede en del batterier ganske enkelt isolationstapen, hvilket er direkte farligt.

"Undskyld"

Chefen for Samsungs mobildivision, DJ Koh, har undskyldt over for købere af Note 7 og andre forbrugere på baggrund af episoden.

Han forklarer, at i forbindelse med undersøgelsen af Note 7, har Samsung undersøgt alt på smartphonen for at tjekke, om fejlen lå et andet sted en batteriet.

Både teknologien bag den trådløse opladning og telefonens USB C-port blev gennemgået for at se, om der var fejl, men det blev udelukket.

Samsung lover desuden, at der ved fremtidige Samsung-telefoner vil være et otte-trins-program, som alle nye smartphones skal igennem. Heribandt bliver telefonerne testet ved fysisk pres, tjekket med software og røntgen-belyst for at se, om batteriet sidder perfekt.

Dertil tjekkes telefonens batteri for isolationstape, og om batteriets svejsninger overholder strenge krav.

Det skal siges, at det langt fra kun er Samsungs Note 7-telefoner, der har brudt i brand.

Alle smartphones kan have en bygningsfejl, der kan føre til kortslutning (det er tidligere sket med blandt andet iPhones), men sagen om Note 7 omhandlede en gennemgående bygningsfejl ved hele serien, og derfor blev sagen så omfattende.

Læs også: Magtskifte på vej: Samsung og Apple mister grebet om smartphonemarkedet - konkurrenter stormer frem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere