Artikel top billede

Foto: Twitter, Walking Cat

Lækket: Dette er (måske) Microsofts kommende bærbare computer

Forud for et event i New York tirsdag eftermiddag er billeder af ny bærbar Surface-computer blevet lækket. Se billederne her.

Tirsdag eftermiddag afholder Microsoft et event i New York for at præsentere det, som Microsoft kalder for selskabets planer på uddannelsesområdet.

Opdateret: Microsoft lancerede Surface Laptop ved tirsdagens event. Det kan du læse mere om her: Ny Surface Laptop og Windows 10 S: Her er nyhederne fra Microsofts store event

Blandt rygterne er blandt andet, at Microsoft planlægger at lancere en ny version af Windows 10 kaldet Windows 10 Cloud eller Windows 10 S.

Desuden er der rygter om, at selskabet vil præsentere en ny budget-computer i Surface-familien, der skal tage kampen op mod Googles Chromebook-computere.

Og den ser sådan her ud - i hvert fald hvis vi skal tro Twitter-brugeren Walking Cat, der før har lækket korrekte informationer om Microsoft før lancering.

Artiklen fortsætter under billederne...

Microsoft har ikke selv bekræftet noget, men computeren ligner på billedet en blanding mellem en Surface Pro 4 og en Surface Book-computer.

I tweetet skriver Walking Cat også, at computeren har en skærm på 13,5 tommer med 3,4 millioner pixels i en endnu ikke kendt opløsning (skærme med en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels har 3,6 millioner pixels).

Walking Cat skriver intet om computerens specifikationer, men ifølge et tidligere læki The Verge fremgår det, at der kan være tale om, at computeren vil køre på en af Intels Celeron-processorer eller stærkere. 

Skal kæmpe imod Chromebook

Computeren vejer ifølge Walking Cat 1,2 kilo og er blot 10 millimeter tyk det tyndeste sted. Som det er tilfældet med tastatur-coveret til en Surface Pro 4, er fronten ved tastaturet dækket af et alcantara-møbelstof, der giver computeren en blød overflade.

Computeren vil angiveligt blive lanceret i fire forskellige farver: Platin, blå, guld og bourgognerød.

Microsoft forventes at lancere computeren sammen med en ny, mere kontrolleret version af Windows 10 kaldet Windows 10 S eller 10 Cloud. Windows 10 S/Cloud kan kun afvikle Windows 10-apps fra Windows Store, hvilket højner sikkerheden, letter hånderingen fra administrator og burde resultere i en bedre batterilevetid.

Målet er at erobre undervisningsmarkedet tilbage, som Google har overtaget med sine Chromebooks. Særligt i USA er Chromebooks ofte benyttet i skolesystemet.

Microsofts event begynder klokken 15.30 dansk tid, og Computerworld dækker eventet.

Læs også: Ny cloud-baseret Windows på vej: Seks ting du skal vide om det kommende Windows 10 Cloud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere