Artikel top billede

Foto: ATP

Nu går spillet i gang om trecifret millionordre til ATP: KMD er sat uden for døren

Slutspillet er i gang om, hvem der skal levere det nye it-system til ATP til en værdi af 320 millioner kroner. En ting er sikkert: KMD får ikke ordren.

320 millioner kroner. Så meget kæmpes der om, når ordren på et nyt it-system til ATP til administration af social pension i den nærmeste fremtid tildeles. 

Hos ATP bekræfter Henrik Andersen, der er projektchef for pension, at man er kommet et skridt videre i udbudsprocessen.
"Nu er vi påbegyndt evalueringen af de tilbud, der er kommet ind. Vi er ikke færdige endnu. Det er en længere proces. Det tager lidt tid," siger han.  

Han kan dog ikke give nogle indikationer på, hvor lang tid, det kommer til at tage, før det ligger fast, hvem der skal have opgaven.

Klappet i som en østers 
Det er ikke kun det tidsmæssige perspektiv, som ATP ikke ønsker at belyse. Heller ikke, hvor meget interesse og hvilke aktører, der har budt på opgaven, ønsker Danmarks største pengetank at oplyse. 

Hvor mange tilbud har I fået? 

"Det kan vi ikke sige noget om." siger Henrik Andersen og fortsætter:

"Vi melder ikke noget ud omkring mængden af interesse, og hvad vi har fået ind, og hvem det er og så videre."

Det går opgaven ud på

Den opgave, ATP skal have løst, består af et it-system til at håndtere og udbetale social pension for Udbetaling Danmark. 

Derfor er der heller ikke nogen tvivl om, hvilken rolle systemet har for ATP, der med ordren på 320 millioner kroner lægger op til, at det er afgørende at vælge den rigtige leverandør. 

"Løsningen er forretningskritisk for ATP, idet løsningen er af betydning for borgeres forsørgelsesgrundlag og i øvrigt har stor offentlig bevågenhed," står der i udbudsmaterialet.

KMD i karantæne 
En ting er dog sikkert i forhold til kampen om det trecifrede millionbeløb. KMD vinder ikke ordren. 

Det kan siges med sikkerhed, efter den danske it-gigant fik sparket af ATP. I det nye udbud af systemet til social pension har ATP aktiveret udbudslovens paragraf 137, der udelukker KMD, så det er helt sikkert, at KMD ikke vinder ordren. 

Læs mere om det her: Gigantisk ATP-system sendes i genudbud efter dramatisk fyring af KMD: "Det er klart, at vi har tænkt en del over, hvordan vi kan undgå at havne i samme situation"

Da KMD i sin tid vandt ordren bød, erfarede vi på Computerworld, at den danske it-mastodont underbød den oprindelige ramme med omkring 120 millioner kroner. 

Ordren vandt KMD foran Netcompany, CSC, IBM og EG, så man kan godt tænke sig, at netop disse selskaber nu øjner muligheden for at score ATP-ordren på op mod 320 millioner kroner. 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere