Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Nu er det sket: Vildt dansk mobil-boom er stoppet - antallet af mobilabonnementer falder

Antallet af mobilabonnementer i Danmark er faldet efter en række år med vild vækst, og vi er nu tilbage på niveauet fra 2012. Få overblikket over udviklingen her.

I en række år er antallet af mobilabonnementer i Danmark bare steget og steget. Nu tyder meget dog på, at kurven er knækket.

Computerworld har set nærmere på den seneste telestatistik fra Energistyrelsen, hvor det fremgår, at der i andet halvår 2016 var 6.985.000 mobilabonnementer med tale.

Det er 1,3 procent færre end i andet halvår 2015, hvor antallet var 7.079.000.

Ser man isoleret på antallet af taletidskort, var der i samme periode tale om et fald på 18,8 procent, hvilket nok ikke mindst skyldes, at teleselskaberne generelt ikke satser så meget på denne type mobilløsninger længere.

Mens antallet af taleabonnementer er faldet, er antallet af dedikerede dataabonnementer steget med 5,5 procent til nu 1.328.000.

Læs også: Nedtælling i den danske telebranche: Nu kommer ekstremt vigtigt politisk udspil - alle venter i spænding

Lægger man alle typer af mobilabonnementer sammen, er der nu 8.313.000 mobilabonnementer i Danmark. Det er 0,3 procent færre end i andet halvår 2015.

Går vi 10 år tilbage, til andet halvår 2016, var der ifølge telestatistikken historiske data 5,8 millioner mobilabonnementer i Danmark.

Set over en 10-årig periode, har væksten altså været markant - men nu ser det for alvor ud til, at kurven er knækket.

Stadig flere abonnementer end danskere

Det har længe ligget i kortene, at stigningen i antallet af mobilabonnementer måtte ophøre før eller siden.

Det toppede i første halvår 2015 med i alt 8,4 millioner mobilabonnementer.

Det nuværende niveau med lige over 8,3 millioner er det laveste siden første halvår 2014 og faktisk det præcis samme antal mobilabonnenter, som der var i andet halvår 2012.

Her i Danmark var der i andet halvår 2016 144,6 mobilabonnementer per 100 indbyggere, så det er ikke fordi vi ligefrem mangler mobilforbindelser.

Heller ikke selvom det er et fald på en procent i forhold til andet halvår 2015.

Taler også mindre i mobil

Det fremgår også af Energistyrelsens telestastistik, at der i andet halvår 2016 i alt blev talt i telefon i 6,6 millioner minutter i Danmark.

Det var et fald på 0,9 procent i forhold til samme periode i 2015.

Samtidig blev der sendt 14 procent færre sms'er og 6,4 procent flere mms'er.

Læs også:

Super-teknologien 5G vil (sikkert) forandre alt - vi mangler de geniale idéer og gyldne business cases

55 procents vækst på et år: Så mange danskere har turbo-bredbånd

Nedtælling i den danske telebranche: Nu kommer ekstremt vigtigt politisk udspil - alle venter i spænding




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere