Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Kina satser benhårdt på kunstig intelligens - målet er billioner og verdensherredømme i 2030

Den kinesiske regering regner med at tjene billioner på kunstig intelligens, og Kina skal blive verdens førende nation på området.

I fremtiden skal du måske tale kinesisk til din digitale assistent.

Den kinesiske regering har i hvert fald opstillet en tretrinsplan for at blive førende inden for kunstig intelligens. 

Det skriver ZDnet.com.

Kunstig intelligens er ikke kun det mest benyttede buzzword i2017. Det er også et marked i massiv vækst, og det spås at være billioner af kroner værd, hvis man kan fange markedsandele. 

Ifølge Kinas plan vil landet i første omgang følge med de andre førende lande på AI-området frem til 2020.

Kina forventer en AI-industri med en værdi på knap 141 millarder danske kroner samt AI-relaterede områder med en værdi på 941 millarder danske kroner.

Anden fase går ud på at få udført det juridiske grundarbejde for hele industrien før 2025. Herefter skydes tredje fase igang, der skal resultere i det kinesiske AI-verdensherredømme og en markedsværdi på astronomiske 9,4 billioner danske kroner.

Det hele skal ske ved blandt andet store investeringer i AI-relaterede virksomheder. Det drejer sig både om intelligent hardware og software, robotter og IoT-enheder, hjerneforskning og neurale netværk og quantum-forskning.

En PwC-rapport er enig i Kinas fremskrivning. Her lyder det blandt andet, at det globale BNP vil stige 14 procent i 2030 på grund af kunstig intelligens i en eller anden form, og at Kina vil overgå USA om ti år i “AI-produktivitet.”

De største kinesiske virksomheder med fokus på kunstig intelligens er blandt andet Lenovo, Alibaba og det sociale medie Baidu. Sidstnævnte har netop opkøbt et amerikansk AI-startup og har indgået et partnerskab med Nvidia.

Amerikanske selskaber som Apple, IBM, Google, Facebook og ikke mindst Microsoft har også kig på kunstig intelligens. Blandt andet forsker Microsoft særligt i kunstige kognitive evner, altså evner til at opfatte og analysere. 

Det kan du læse mere om her: Computerworld på Build 2017: Microsofts AI-software er så kraftfuld, at Satya Nadella måtte advare udviklerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere