Artikel top billede

Kendt hackergruppe angreb højtstående ansatte hos det danske forsvar privat

Hackergruppen Fancy Bear har gennem flere år haft adgang til et internt mailsystem hos forsvaret. Nu kommer det frem, at gruppen også har angrebet højtstående forsvars-ansatte privat.

Hackergruppen Fancy Bears angreb på det danske forsvar var tilsyneladende mere omfattende, end Center for Cybersikkerhed hidtil har meldt ud.

Fancy Bear havde i både 2015 og 2016 adgang til forsvarets interne mailsystem, mil.dk, men ifølge dagbladet Information har gruppen også målrettet angrebet de ansattes private mailadresser.

”Jeg informerede de danske myndigheder tilbage i august 2015,” siger sikkerhedsekspert Feike Hacquebord fra Trend Micro til Information.

”Både om det, der siden har været fremme i den danske presse om angreb på det danske forsvars webmail. Men også om, at højtprofilerede danske mål var blevet angrebet på deres private, gratis e-mailadresser.”

Feike Hacquebord ønsker ikke at fortælle, hvem de højtstående mål var, men han uddyber, at der er tale om folk, der arbejder for den danske hær og Forsvarsministeriet, og at fem af dem klikkede på linket i den phishing-fælde, Fancy Bear sendte ud.

Usikkert forsvar

Efter at det kom frem, at Fancy Bear har haft adgang til forsvarets mailsystem, har flere sikkerhedseksperter kritiseret Forsvare for ikke at benytte basale sikkerhedsforanstaltninger som to-faktor-godkendelse.

Læs også: Sikkerhedsekspert kritiserer Forsvarets it-sikkerhed: "Der er bedre sikkerhed på mange Gmail-konti"

Siden kunne Computerworld afdække, at forsvarets servere kører software, der ikke er blevet sikkerhedsopdateret siden 2010.

Det kan du læse mere om her: Forældet it hos Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere