Artikel top billede

Ny direktør i Digitaliseringsstyrelsen: Hun afløser Lars Frelle-Petersen

Rikke Hougaard Zeberg er netop udpeget som ny direktør i Digitaliseringsstyrelsen, efter at Lars Frelle-Petersen for nogle måneder siden fik nyt job.

I juni måned meddelte Digitaliseringsstyrelsen, at Lars Frelle-Petersen skulle stoppe som direktør, da han havde fået nyt job som afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriets departement.

Nu er hans afløser i Digitaliseringsstyrelsen så fundet.

Det bliver Rikke Hougaard Zeberg, der fremover får det øverste ansvar i Digitaliseringsstyrelsen.

Læs også: Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Hun blev allerede i forbindelse med Lars Frelle-Petersens exit udnævnt til konstitueret direktør i Digitaliseringsstyrelsen - og nu bliver hun altså permanent direktør i styrelsen.

Rikke Hougaard Zeberg har været vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen siden 2012.

“Det glæder mig meget, at Rikke har sagt ja til fortsat at være en del af mit hold i Finansministeriet, nu som direktør for Digitaliseringsstyrelsen. Med sin solide erfaring og sit store kendskab til området er Rikke den helt rette til at fortsætte det vigtige arbejde med at effektivisere og digitalisere det offentlige Danmark,” udtaler Finansministeriets departementschef, Martin Præstegaard, om ansættelsen.

“Rikke overtager en sund organisation, men der er ingen tvivl om, at der også er masser af skær i farvandet og nye udfordringer, som jeg er sikker på, at Rikke er den rette til at håndtere."

Mange store udfordringer venter

Rikke Hougaard Zeberg udtaler selv om sit nye job i en pressemeddelelse:

"Jeg er meget glad for at have fået jobbet, og jeg glæder mig rigtigt meget til de mange spændende opgaver, der venter. Jeg har været med, næsten siden styrelsen blev skabt, og ved derfor, at jeg nu skal til at bygge videre på noget solidt og velfungerende."

"Der venter mange store udfordringer, men jeg kender sagerne og styrelsens mange dygtige og engagerede medarbejdere, så jeg føler mig helt tryg ved, at vi sammen kan løfte opgaven."

Rikke Hougaard Zeberg har erfaring som blandt andet underdirektør i DR Nyheder, kontorchef i Finansministeriet og mange år i Erhvervsministeriets koncern.

Hun er uddannet cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen i Aarhus, er 46 år og bor med sin mand og to børn i Værløse.

“Hun tiltræder stillingen med det samme. Hendes stilling som vicedirektør vil blive opslået snarest,” oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Læs også:

Lars Frelle-Petersen stopper som direktør i Digitaliseringsstyrelsen

Lars Frelle om sit nye job i Finansministeriet: Her er mine første opgaver

Lars Frelle om sine fem år i Digitaliseringsstyrelsen: "Jeg synes, jeg har nået mange ting" - her er det største




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere