Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Datalæk-skandale i Kalundborg Kommune vokser: Lønoplysninger om ansatte i flere kommune er også lækket

Datalækken i Kalundborg Kommune vokser i omfang. Nu viser det sig, at sundhedsfagligt personale fra andre kommune også har fået lækket oplysninger om deres lønforhold.

En datalæk i Kalundborg Kommune har blotlagt oplysninger om lønforhold, pensionsvilkår og funktionstillæg på sygeplejersker og sundhedsfagligtpersonale fra andre kommuner.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Det kommer fuldstændig bag på mig. Det er meget bekymrende, og jeg er da forfærdeligt ked af, at det er lagt et sted, det ikke burde ligge," siger en lønkonsulent fra en de berørte kommuner,” siger en anonym lønkonsulent fra en af de berørte kommuner til Dagbladet Børsen.

Større end antaget

Dermed er datalækken, som kom til offentlighedens kendskab i sidste uge, endnu større end først antaget

I første omgang forlød det, at det var udelukkende var peronnumre og administratorkoder til kommunens it-system, der ved et uheld blev gjort tilgængelig for ukendt antal personer og virksomheder.

Datalækken fandt angiveligt sted fordi kommunen ved en fejl placerede 10.000 mappper med over 50.000 filer på en usikret ftp-server, som borger og virksomheder også kan logge på med et brugernavn og et password.

Læs også: Lovforslag: Så store bøder skal offentlige myndigheder have, hvis de sjusker med dine persondata




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere