Direktør Niss forlader Motorola efter 16 år

Tetra-teknologien er blevet en del af Motorolas kerneforretning og tages dermed ud af hænderne på Ole Niss, der hidtil har haft det som ansvar på verdensplan. Derfor siger han farvel efter 16 år som direktør i Motorola.

For den 54-årige civilingeniør Ole Niss er det ikke godt nok blot at være administrerende direktør i en dansk afdeling af et amerikansk selskab.

Efter 16 år forlader han nu lederstolen hos Motorola Danmark og søger istedet en topchefstilling i en international dansk virksomhed.

Grunden til at han går nu, er at Motorolas globale satsning på Tetra-teknologi er gået fra at være et "iværksætterprojekt", som han har haft ansvaret for, til nu at være en del af kerneforretningen.

Ansvarsområde overflødigt

- Mens man opbyggede området, havde selskabet brug for en chef til at opbygge forretningen med alt, hvad det indebærer af infrastruktur, terminal marked, koordination af indsatsen i de forskellige lande og så videre. Det er nu overstået, og fremover indgår Tetra nu som en del af kerneforretningen. Mit ansvarsområde er i den forbindelse blevet overflødig, siger han.

Ifølge Ole Niss er det godt for Tetras position som satsningsområde i Motorola.

- Så længe det kørte som initiativ, var der konstant usikkerhed om, hvorvidt vi skulle fortsætte eller ej. Nu er det fuldt integreret og der er ingen tvivl længere, siger han.

Tetra er navnet på et særligt mobilnet reserveret til beredskabstjenester, og teknologien udmærker sig ved at tilbyde prioritering på netværket, så de vigtigste data går først igennem samtidig med, at det er muligt at kalde en hel gruppe brugere på én gang. D

Det er funktioner, som især politi, brandvæsen og andre former for beredskab kan have brug for.

Danmark er det eneste land, hvor Motorola har en Tetra-licens, og her forventer Ole Niss ingen slinger i valsen på trods af hans afgang.

Wassberg bliver midlertidig direktør

Motorola driver licensen via selskabet Tetranet, hvor Bo Wassberg er direktør. Han bliver også midlertidig direktør i Motorola indtil en afløser findes. Ole Niss fortsætter som bestyrelsesformand for Tetranet.

Motorola har taget hul på udrulningen af Tetranettet herhjemme ? en investering, der forventes at løbe op i 800 millioner kroner.

Hidtil har beredskabet tøvet med at tilmelde sig nettet og kun HUR har med sin busdrift indgået aftale med Tetranet. Fra et investeringsmæssigt synspunkt mener Ole Niss, at det har været ærgerligt, at det offentlige ikke har støttet Tetra mere offensivt, end tilfældet har været.

Til gengæld er han sikker på, at beredskabet kommer på inden længe.

- Det har meget at gøre med den kommunale struktur. I dag forstår jeg, at det har været svært for dem at vælge kommunikations-struktur forud for en større omlægning af kommunerne. Men jeg er sikker på, at kunderne kommer med den nye struktur, der er ved at falde på plads og med et nyt forsvarsforlig, der også tager højde for Tetra. Der er intet alternativ, siger Ole Niss.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere