Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google har modtaget flere millioner anmodninger om at få fjernet person-data

Google har modtaget 2,4 millioner anmodninger om at få slettet persondata. Reglerne skærpes inden længe.

Google har i de seneste tre år modtaget 2,4 millioner anmodninger om at få slettet søgedata og lignende på søgetjenesten, skriver Financial Times.

Google har dog kun fulgt anmodningerne i 43 procent af tilfældene og altså fjernet personhenførbare data fra sine søgeresultaterne i godt og vel en million tilfælde.

Anmodningerne fra de mange brugere sker med henvisning til EU’s regler om ‘retten til at blive glemt,’ som står til at blive skærpet yderligere, når EU-persondataforordningen træder i kraft om tre måneder.

Borgere i EU-lande har siden en dom fra EU-domstolen i 2014 kunnet kræve, at søge-selskaber - som de facto er Google - helt fjerner søgeresultater, der indeholder deres navne.

Ifølge nye tal fra Google stammer langt de fleste af anmodningerne - faktisk næsten 90 procent - fra private borgere, der ikke vil have deres navne til at florere i søgemaskinerne.

Virksomheder, organisationer og lignende - både private og offentlige - står kun bag syv procent af anmodningerne, hedder det.

Mere end halvdelen af anmodningerne kommer fra franskmænd, tyskere og briter.

To kategorier

Ifølge selskabet er størstedelen af anmodningerne delt op i to kategorier.

“Nemlig fjernelse af personlige informationer fundet på sociale medier og directory sites samt fjernelse af juridisk historik og professionel information fra nyhedssites og offentlige sider,” lyder det fra Google.

Netop ‘retten til at blive glemt’ er en vigtig del af den kommende persondataforordning fra EU, der træder kraft om tre måneder - 25. maj.

Her vil retten til at få fjernet personhenførbare data blive udvidet en del i forhold til de gældende regler i dag, ligesom virksomheder og organisationer bliver stillet over for øgede krav om dokumentation og lignende for, at de følger reglerne.

Du kan læse mere om ‘retten til at blive glemt’ i den nye persondatafordning her: Ingen vej uden om "Retten til at blive glemt": Sådan skal du forholde dig

Læs også:

Skal din virksomhed have en 'data protection officer'?... og kan indkøbschefen bruges?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere