Artikel top billede

Foto: Christoph Schulz/Unsplash (Foto: Christoph Schulz)

Sekretær i Atea skulle booke dyre luksus-billetter til Dubai: "Region Sjælland var en vigtig kunde. Det blev nævnt mange gange"

Fra vidneskranken kom der onsdag interessante oplysninger frem om den første Dubai-tur i Atea-sagen i 2012. De hoteller, flybilletter og restauranter, der blev booket, var i en helt anden klasse, end det ellers var tilfældet i Atea, hvor man skulle passe på pengene, fortalte vidnet.

Business class-billetter og hoteller i luksusklassen var absolut ikke standard, når der blev booket rejser med kunderne hos Atea. 

Det fortalte et af sagens sidste vidner onsdag under det, der bliver et af de sidste retsmøder i Atea-sagen. 

"Det var nogle andre hoteller på den her rejse, end jeg plejede at booke. Det var nogle meget dyre hoteller. Det var ikke den slags, jeg plejede at booke," sagde det kvindelige vidne, der var mødt op til gårsdagens afhøring. 

Vidnet arbejdede fra 2006-2012 som direktionssekretær hos Atea og altså var ansat i perioden op til den første Dubai-tur i 2012, der indgår som et af Atea-sagens i alt 36 forhold.  

Læs mere om sagen her: Tidligere topchef i Atea undrer sig: Besynderligt at den nuværende ledelse går fri i bestikkelsessagen

Vidnet var dybt inde over planlægningen af en lang række aktiviteter med kunderne, og ifølge hende var det usædvanligt, at de rejsende på turen til Dubai blev udstyret med en business class-billet til flyvemaskinen, der skulle fragte de fire passagerer til de Forenede Arabiske Emirater.

"Det var noget særligt ved den her tur. Det var ikke normalt at man rejste på business class. I hvert fald ikke i Atea," forklarede vidnet, der fortalte, at hun var overrasket over det niveau, der blev lagt for turen. 

Rene Clausen blev inddraget i planlægningen

Prisen på flybilletterne var dog ikke det eneste usædvanlige ved turen.

Rene Clausen, der var it-driftsschef hos Region Sjælland, var ifølge det kvindelige vidne også med til at planlægge Dubai-turen i 2012, der samlet set løb op i 218.000 kroner. 

Anklager Jørn Thostrup spurgte på gårsdagens retsmøde interesseret ind til, hvorledes det var gået til med booking af hoteller og restauranter i forbindelse med turen i november 2012.

Det kvindelige vidne udpegede foruden tidligere Atea-boss, Claus Hougesen, også Rene Clausen som værende i planlæggerens rolle. 

Læs mere om sagen her: Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"

Det var i følge vidnet ret usædvanligt, at en kunde var så langt inde over planlægningen af en kunderejse.  

"Er det sket på andre rejser med andre kunder, at kunden har været inde over valg af restaurant og hotel," spurgte anklager Thostrup.  

"Nej, det var specielt, synes jeg," svarede vidnet, der forklarede, at hun mærkede, hvordan cheferne var mere inde over turen til Dubai, der involveredede repræsentanter for Region Sjælland.

"Region Sjælland var en vigtig kunde. Det blev nævnt mange gange. Og Rene Clausen var en vigtig person," sagde vidnet.

Forsøgte at så tvivl

Det var ikke alle i retslokale F4 i Glostrup, der var enige i vidnets forklaring om, at der var blevet gået efter de dyreste hoteller og restauranter i på rejsen til Dubai. 

Andro Vrlic, der repræsenterer Rene Clausen, spurgte insisterende ind til vidnets erfaring med at booke både hoteller og restauranter i Dubai.

Vidnet forklarede, at det havde vedkommende gjort en enkelt gang før, men Vrlic borede videre i vidnets hukommelse om prisniveauet på den tur. De spørgsmål kunne vidnet ikke svare på. 

Flere af de andre forsvarsadvokater spurgte ligeledes ind til, om de værelser, der blev booket i virkeligheden var vældigt dyre eller om der også havde været andre værelser i spil i en anden prisklasse.

Har du mistet overbliket over sagen: Ny tidslinje over Atea-bestikkelsessagen: Få det fulde overblik over sagens udvikling her

Sagen fortsætter på lørdag, hvor der ekstraordinært er retsmøde. Vi forventer, at der kommer flere vidner i vidneskranken.

Atea-sagen er på vej ind i sin afgørende fase, og de kommende retsmøder er alle placeret i weekender. Computerworlds reportere er naturligvis til stede til alle møderne. Følg med her på Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere